"Lakši trening - Andrija Prlainović"
"Lakši trening - Andrija Prlainović"

Maltežani potonuli u Beogradskoj areni: Delfini brojali do 20!

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.01.16. | 21:17

Po jedan gol slabašnog rivala u drugoj i trećoj četvrtini, na kraju 20:2

Lakši trening - Andrija Prlainović

Maltežani nisu imali snage ni da pošteno umore selekciju Srbije u drugom kolu Evropskog prvenstva za vaterpoliste u Beogradu. Izabranici Dejana Savića sa praktično pola snage naneli su prilično ubedljiv poraz prilično slabašnom rivalu i dodatno se zagrejali za nastavak turnira - 20:2 (6:0, 5:1, 4:1, 5:0)

Izabrane vesti

Sve je praktično bilo rešeno nakon prvih osam minuta kada se posebno istakao Slobodan Nikić sa dva pogotka, dok su po jedan postigli Filipović, Prlainović, Ćuk i Ranđelović.

Maltežani su prvi od ukupno dva gola postigli iz peterca, kada su uspeli da smanje na 7:1, ali je do kraja prvog poluvremena bilo 11:1.

Malta je prvi gol dala u drugoj, a treći u trećoj četvrtini i to je bilo sve. Srbija je u poslednjoj deonici lagano nastavila da melje svog rivala i na kraju slavila sa ogromnih 18 golova prednosti.

Najefikasniji akter utakmice bio je Slobodan Nikić sa pet postignutih golova, dok su se po tri puta u strelce upisali Andrija Prlainović i Dušan Mandić. Oba pogotka za Maltu postigao je Stiven Kamileri.

Delfini za dva dana (20.15) igraju sa selekcijom Francuske u utakmici u kojoj će potvrditi prvo mesto u grup B i spremiti se za osminu finala.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Slobodan NikićEvropsko prvenstvo u vaterpoluDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara