Reprezentativke Srbije (©OSS)
Reprezentativke Srbije (©OSS)

Marijana Boričić: Nismo blistali, ali bitno da je 3:0

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 13:02

Mlađe seniorke pobedom protiv Danske otvorile kvalifikacioni turnir, odlučujući meč igraju sutra sa Letonijom

Prvu prepreku mlađe seniorke su preskočile za samo 63 minuta. Ostala je još jedna na putu ka prvom Evropskom prvenstvu u ovoj novoj kategoriji. Danska je kao što se očekivalo bila lak zalogaj za devojke koje vodi sa klupe Marijana Boričić - 3:0 (25:14, 25:15, 25:21).

Drugi rival protiv kog će pokušati da overe vizu je Letonija, sa kojom se sastaju u subotu od 18 časova na Ubu.

Izabrane vesti

"Najvažnije je da smo pobedili 3:0. Svakako da Danska nije ekipa koja je kvalitetom iole blizu nas", rekla je Marijana Boričić. "Mi nismo blistali, ali odigrali smo onoliko koliko je dovoljno za maksimalnu pobedu. Ja sam već u najavi rekla da nismo u najsjajnijoj formi, nisam ni očekivala nešto preterano bolje... Ali, ajde da kažemo lepa uvertira za naredni meč protiv Letonije. Želimo da uspešno završimo zadatak zbog kog smo ovde".

Srbiju je do prve pobede predvodila Ana Malešević sa 14 poena. Posebno se istakla u napadu sa skoro savršenim procentima realizacije 11-10 (91 odsto), imala je tri bloka i jedan as servis. Dvocifrena je bila i Anđelka Novosel, koja je završila meč sa 12 osvojenih poena. Tica Branka je trijumfu doprinela sa devet poena.

Pobednik grupe A će izboriti plasman na EP koje se igra od 12. do 17. jula u Italiji, a šansu da prođe ima i drugoplasirana ekipa ukoliko bude bolja u odnosu na rivale na istoj poziciji u drugim grupama.

MLAĐE SENIORKE – I EP 2022. – KVALIFIKACIJE (19 – 22. MAJ)

Grupa A - Ub

1. kolo - četvrtak:

Srbija – Danska 3:0

2. kolo - petak:

18.00: Letonija - Danska

3. kolo - subota:

18.00: Srbija - Letonija


tagovi

Marijana Boričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara