Mark Markes (©AFP)
Mark Markes (©AFP)

Mark Markes naredne sezone u Gresiniju

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 11:33

Šestostruki prvak kraljevske klase ekspresno pronašao novi tim

Nije mnogo bilo potrebno Marku Markesu da pronađe novi tim. Nedelju dana posle rastanka sa Hondom, španski motociklista rešio je pitanje budućnosti. Kao što je najavljeno, šestostruki prvak kraljevske klase naredne sezone voziće za Gresini Rejsing, potvrdili su iz satelitskog tima Dukatija.

Markes je sredinom protekle nedelje, posle 11 uspešnih godina, prevremeno raskinuo saradnju sa Hondom, a prilagođavanje na novu sredinu olakšaće mu činjenica da će biti u istom timu sa tri godine mlađim bratom Aleksom koji je od ove sezone član Gresini Rejsinga.

Izabrane vesti

Iz Gresinija su želeli da Markes potpiše ugovor na dve godine, ali je Mark insistirao na jednogodišnjoj saradnji kako bi za 2025. ostavio što više opcija.

"Ovo je istorijski trenutak za Gresini porodicu. Činjenica da je Mark Markes izabrao da se trka sa nama u narednoj sezoni je apsolutno fantastiča i ekstremno sam srećna što mogu to da ozvaničim. Za manje od jedne sezone uspeli smo da se zbližimo sa njegovm bratom, a Marka ćemo dočekati na isti način, jer smo uvereni da ima sav potencijal da bude konkurentan na GP23 od samog početka. Na kraju, ali ne i najmanje važno, želela bih da se zahvalim Fabiju Di Đanantoniju na njegovom profesionalizmu i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", izjavila je Nadija Padovani, vlasnica Gresini Rejsing tima.

Poznato je i koji će motocikl popularni Mrav iz Servere dobiti. Biće to godinu dana stari Dukati na kojem će debitovati krajem novembra na testiranjima u Valensiji, svega nekoliko dana posle poslednje trke u sezoni.

"Uzbuđen sam zbog novog izazova. Nije bilo lako doneti ovu odluku jer je to velika promena u svakom pogledu. Ali ponekad je u životu važno da izađete iz zone komfora i promenite ritam kako biste nastavili sa razvojem. Što se tiče motocikla, znam da ću morati da ću morati da prilagodim nekoliko stvari u svojoj vožnji i sigurno neće biti lako, ali sam siguran da će mi ceo tim Gresinija pomoći u tome", izjavio je Markes.

Što se Honde tiče, ona je na vrh liste kandidata da odmeni Markesa u fabričkom timu stavila Migela Oliveiru. Portugalac ima ugovor sa Aprilijom i za narednu sezonu, ali se veruje da u njemu ima i klauzulu koja mu dozvoljava da ode ranije ukoliko mu fabrički tim ponudi saradnju.



tagovi

Mark Markes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara