Mark Markes (©Reuters)
Mark Markes (©Reuters)

Mark Markes ne vozi u Argentini!

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 16:22

Šestostruki šampion Kraljevske klase zbog operacije metakarpalne kosti propušta drugu trku u sezoni

Mark Markes neće voziti na Velikoj nagradi Argentine! Španski vozač propustiće drugu trku u sezoni zbog preloma metakarpalne kosti desne šake.

Osmostruki svetski prvak povredio se na jučerašnjoj trci za VN Portugalije tokom incidenta koji je sam i izazvao u trećoj krivini trećeg kruga. Delovalo je da je Migel Oliveira gore prošao tokom sudara, ali se na kraju ispostavilo da je Markes izvukao deblji kraj.

Izabrane vesti

Španac je još u nedelju, nedugo posle trke, u Madridu podvrgnut operaciji posle koje su on i njegov tim odlučili da propuste trku za VN Argentine kako bi se Markes fokusirao na oporavak i u što boljem izdanju se vratio za predstojeće izazove.

Operacija je protekla bez ikakvih problema, a Markesu su tokom iste ugrađena dva šrafa. Doktori nisu precizirali koliko će oporavak potrajati, mada Marka piše kako ga treba očekivati na trci u Ostinu – trećoj u sezoni - koja je na programu 16. aprila.

Kako bilo, razočaravajuć početak sezone za Markesa, budući da je u Portimau osvojio svega sedam bodova (svih sedam u sprint trci), pa već sada zaostaje okruglo 30 bodova za Frančeskom Banjajom i kako stvari stoje prednost aktuelnog svetskog šampiona će se samo povećati.

Ostaje još da se vidi šta će biti sa Markesovom kaznom, jer 30-godišnji Španac je zbog incidenta koji je izazvao u Algarveu kažnjen dvostrukim drugim krugom na Velikoj nagradi Argentine. U saopštenju koje je izdao Moto GP jasno je precizirano da se kazna odnosi za drugu trku sezone, ali teško da će se šestostruki šampion Kraljevske klase izvući.


tagovi

MotoGPMoto GPMoto gpMark Markes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara