""
""

Mark Markez ponovo nosi krunu VN Nemačke – plaše ga se i babaroge na Saksenringu

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.07.17. | 14:43

Domaći motociklista, Jonas Folger na oduševljenje navijača osvojio je drugo mesto, treći je Dani Pedrosa, a slede Vinjales i Rosi

Niko kao Mark Markez na Saksenringu za VN Nemačke. Ovo mu je osma pobeda na istoj pisti računajući sve kategorije, a peta u kraljevskoj klasi. Zbog toga je neoboriva konstatacija da se i babaroge na Saksenringu plaše Španca i Repsol Hondine mašinerije. Drugi je sjajni Jonas Folger koji je pred domaćom publikom prikazao odličnu partiju namučivši Španca koji važi za najvećeg majstora nemačke piste. Treće mesto zauzeo je Dani Pedrosa, pa smo videli još jednu Repsol Hondu na podijumu. Nadalje, četvrto i peto mesto pripalo je Movisatar Jamahinim motociklistima Maveriku Vinjalesu i Valentinu Rosiju koji su savladali sopstvene loše rezultate sa zvaničnog treninga i otkinuli najviše što se moglo od VN Nemačke u datim uslovima.

Izabrane vesti

Posle starta trke na Saksenringu najbolje se snašao tandem motociklista Repsol Honde. Mark Markez je lagano poveo trku i iskoristio pol-poziciju, a na drugom mestu se našao Dani Pedrosa. Treće mesto u početnoj fazi pripalo je Horheu Lorencu koji se po starom običaju od kada je u Dukatiju ambiciozno poneo na startu, brzo zamorio pneumatike, pa je razvoj situacije bio očekivan. Pretekao ga je Jonas Folger i krenuo u poteru za vodećim vozačima.

U tom momentu počinje nešto što niko nije mogao ni da sanja! Jonas Folger je pretekao Danija Pedrosu, a zatim i Marka Markeza. Tako je poveo trku. Za to vreme nešto niže u gridu, Valentino Rosi se lagano peo stepenik po stepenik. Stigao je do petog mesta i to preko Horhea Lorenca koji je pred Doktorom pao 23 kruga pred kraj. Vrlo brzo Valentino Rosi se našao i na četvrtoj poziciji pošto je odličnim vremenima u svim sektorima staze prosto primorao Danila Petrućija na povlačenje.

Dvadeset krugova pred kraj Jonas Folger je otišao preširoko. To je iskoristio Mark Markez, pa je plasman prva četiri vozača bio: Markez, Folger, Pedrosa, Rosi... Narednu promenu imamo 11 krugova pred kraj.  Rosi, Andrea Doviciozo i Maverik Vinjales našli su se u žarištu bitke za četvrtu poziciju. Dukatijev motociklista se fantastično borio, ali su takmičari Movistar Jamahe ipak slomili Doviciozov otpor. Rezultat svega je proboj Maverika Vinjalesa na peto, pa na četvrto mesto koje je preoteo od klupskog kolege.

Na kraju, šesto mesto je pripalo motociklisti Aspara Alvaru Bautisti, sedmi je Aleiš Espargaro iz Aprilije, dok je osmo mesto zauzeo Andrea Doviciozo, koji je do ove trke bio prvi u generalnom plasmanu. Trku za VN Nemačke nisu okončali Andrea Janone iz Suzukija, Sem Lou, Aprilija i Ektor Barbera.
U generalnom plasmanu posle devet trka od danas vodi Mark Markes sa 129 poena, a prate ga Maverik Vinjales sa 124 osvojena boda i  Andrea Doviciozo sa poenom manje. Četvrti je Valentino Rosi 119 bodova.

REZULTATI VN NEMAČKE

1. Mark Markez (Repsol Honda)
2. Jonas Folger (Monster Jamaha)
3. Dani Pedrosa (Repsol Honda)
4. Maverik Vinjales (Movistar Jamaha)
5. Valentino Rosi (Movistar Jamaha)
6. Alvaro Bautista (Aspar)
7. Aleiš Espargaro (Aprilija)
8. Andrea Doviciozo (Dukati)
9. Žoan Zarko (Monster Jamaha)
10. Kal Kračlou (LCR Honda) 

Piše: Miloš Milić

(Foto: Action Images)


tagovi

Valentino RosiSaksenringMoto gpMark Markez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara