""
""

Maverik Vinjales: Treba nam više snage za nastavak borbe!

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.07.17. | 15:35

Španac se više ne ravnja samo po Rosiju... On od Jamahe očekuje delotvornu elektroniku da bi zajedno sa Italijanom potukao konkurenciju

Moto GP svet je video blistav start sezone Maverika Vinjalesa. Startovao je kao debitant u Movistar Jamahinom kombinezonu i magično počeo da pobeđuje. Period privikavanja za njega je bio samo puka formalnost.
„U prvom delu sezone smo potvrdili da smo izuzetno jaki. Nadam se da smo nešto i naučili. Sada samo želim da dam svoj maksimum u nastavku sezone“, rekao je Maverik Vinjales, a onda odgovorio na pitanje koje se odnosi na evidentan gubitak snage Jamahinog „M1“ motocikla u drugom delu sezone.
„Na nekoliko trka modifikovali smo elektroniku, a rezultat je smanjenje snage motocikla. Sada izgleda da nam je potrebno više snage nego elektronike. Jednostavno rečeno, na nekim trkama smo bili zbunjeni jer nismo zadržavali istu liniju elektronike. Po meni, menjali smo je suviše često“, rekao je Španac koji se osvrće i na ovogodišnju seriju Mišlenovih pneumatika za motickle iz Jamahine garaže.

Izabrane vesti

„Nadam se da će Mišlen u nastavku šampionata ponuditi kvalitetne pneumatike koji će podržati naše serije ozbiljnih testova elektronike. Mi jednostavno moramo da se stabilizujemo s elektronikom, da bi stekli osećaj sigurnosti sa gumama. Želimo da sve bude kao na početku sezone“, zaključio je Maverik Vinjales sećajući se svoji blistavih vožnji s početka sezone.

(Foto: Movistar Jamaha, Moto GP/Press)


tagovi

JamahaMoto gpValentino Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara