Džamal Adams (©Reuters)
Džamal Adams (©Reuters)

Mega trejd: Adams stigao u Sijetl, ali su Sihoksi platili visoku cenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.07.20. | 08:20

Doskorašnji sejfti Njujork Džetsa prešao u nekadašnjeg šampiona u zamenu za dva pika prve runde u naredne dve godine

Nikada nije dosadno u SAD kada je omiljeni sport Amera - fudbal ili kako Evropljani kažu američki fudbal. Naredne nedelje kreću kampovi ekipa, pripreme za narednu sezonu koja kreće u septembru, potpisivani su prethodnih nedelja veliki ugovori, a dogodio se i mega trejd - Džamal Adams je trejdovan iz Džetsa u Sijetl.

Po mnogima najbolji sejfti u NFL šampionatu pridružio se četi Pita Kerola koja ovim potezom pokazuje da puca na Superboul ove sezone. Sihoksi su platili veliku cenu za dolazak nekada pika prve runde drafta. U Veliku jabuku ide Bredli Mekdagold, koji igra na istoj poziciji kao i Adams, ali to nije sve. Sijetl je ustupio Džetsima čak dva pika prve runde drafta naredne dve godine što je velika cena i za takvu zvezdu kakav je dosadašnj as Džetsa. Sijetl dobija pika četvrte runde naredne sezone, a moraće da ustupi Sijetlu i trećeg pika 2021. godine.

Izabrane vesti

Očigledno u Sijetlu smatraju da imaju šampionsku ekipu i da je Adams kockica koja im nedostaje u mozaiku. Prošle sezone, Sihoksi su zaustavljeni na Lembo fildu od Grin Bej Pekersa u polufinalu NFC-a.

Sijetl je u šampionskoj ekipi koja je igrala dva uzastopna Superboula (dobili Denver, pa naredne godine izgubili od Nju Inglanda) imali najbolji tandem sejftija u ligi, Kema Čenslera i Irla Tomasa. Prvi se penzionisao zbog teške povrede vrata, dok je Tomas prethodne godine otišao u Baltimor Rejvense. Nji dvojica su bili deo sekendarja odbrane Sijetla nazvan "Legion of Boom". U njemu su bili još kornerbekovi Ričard Šerman i Brendon Brauner.

Od ostalih novosti u NFL-u najvažnija vest je da je ofanzivni gard Kanzasa Loran Daverni-Tardif iskoristio opciju da pauzira narednu sezonu zbog straha od virusa korona. Šampion je morao brzo da reaguje, pa je za 2.000.000 dolara (jednogodišnji ugovor) potpisao veterana Kelečija Osemelea, nekadašnjeg igrača Baltimora i Njujork Džetsa.


tagovi

američki fudbalNFLSijetl SihoksNjujork Džets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara