Prvi duel Zvezde i Spartaka u polufinalnoj seriji (Foto: Nemanja Vasiljević)
Prvi duel Zvezde i Spartaka u polufinalnoj seriji (Foto: Nemanja Vasiljević)

Meljanac ili Kan, Zvezda ili Spartak: Poslednja šansa za ulazak u finale plej-ofa i borbu sa Vojvodinom

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 10:06

Majstorica polufinalne serije igra se večeras od 18 časova i 30 minuta u dvorani na Banjici

Popravnog više nema, ko pobedi večeras izlazi na crtu petostrukom uzastopnom šampionu Vojvodini.

U majstorici polufinalne serije teško da će neko imati breme favorita. Zvezda je posle maratonskog susreta slavila pobedu u prvom duelu - 3:2 (25:23, 20:25, 25:22, 19:25, 25:23), Spartak je znatno ubedljivije odgovorio u revanš meču na domaćem terenu - 3:1 (22:25, 25:18, 25:13, 25:16). Serija se vratila u Beograd, tačnije na Banjicu gde će večeras od 18 časova i 30 minuta početi odlučujući obračun.

Izabrane vesti

Crveno-beli su na krilima korektora Nikole Meljanca došli do prve pozicije na kraju ligaškog dela. Uspeli su da se održe na vrhu do samog kraja, iako su ih protivnici žestoko pritiskali. Spartak je tokom sezone važio za jedno od najprijatnijih iznenađenja, a onda u plej-ofu više nije ni mogao da se nazove "iznenađenjem". Momci iz Subotice su pokazali da su pravi tim, dobro ukomponovan koji baš svakome može da pokvari planove. Iako su u razigravanje stigli sa petog mesta, došli su veoma blizu finala.

Do sada su Beograđani i Subotičani imali četiri međusobna duela. Prvi u prvenstvu dobila je Zvezda - 3:1 kod kuće, drugi je pripao Spartaku - 3:0. Treći je bio na programu na startu polufinalne serije i pripao je Žakićevim momcima - 3:2. Četvrti je dobila ekipa Ivice Jevtića - 3:1. Večeras se igra peti međusobni okršaj, koji odlučuje ko će u finale. Crveno-beli prvi put od 2019. godine, ili Subotičani prvi put od 1975. godine.

Prošle nedelje na Banjici su ove dve ekipe prikazale sjajnu predstavu. Gostujući tim je imao ogromnu podršku navijača, pa se slično očekuje i večeras. U glavnim ulogama tokom većeg dela susreta bili su mladi korektori Nikola Meljanac i Murad Kan. Prvi je nanizao 31 poen, drugi 32. Međutim, u taj-brejku su najviše do izražaja došle greške. Preveliki ulog je vezao ruke pojedincima, pa je Spartak uspeo da baci u vodu čak sedam meč lopti. Zvezda je dočekala šansu i as servisom Andreja Ristića došla do pobede.

Drugi meč u Subotici je protekao bez neizvesnosti. Domaći su izgubili prvi set, a onda počistili rivala sa terena u naredna tri. Dominirao je mladi Pakistanac Murad Kan, koji je postigao 25 poena, uz odlične procente uspešnosti napada 28-22 (79 odsto).

Večeras se očekuje još jedan sjajan obračun mladih korektora. Onaj ko bude imao bolju podršku saigrača, verovatno će i otići u finale.

POLUFINALE PLEJ-OFA U SUPERLIGI SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

18.30: Crvena zvezda - Spartak Subotica (prvi meč 3:2, drugi 1:3)

Partizan - Vojvodina 0:3 (prvi meč 0:3)

*polufinalna serija se igra na dve pobede


tagovi

OK SpartakOK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojciNikola MeljanacMurad Kan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara