""
""

Mercedes je u turbo konfuziji – Botasov kvar sa VN Španije ne postoji u bazi podataka

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.05.17. | 14:33

Kvar turbo punjača na “W08” bolidu ne beleži servisni priručnik. Uz to, veliko međuosovinsko rastojanje može presudno da unakazi Mercedesovu konkurentnost u Monaku

Mercedes AMG Petronas je otkrio kvar na “W08” bolidu Valterija Botasa. Njega je na VN Španije zaustavio turbo kompresor. Zato je ustanovljeno da se priroda problema mora valjano proučiti, jer sve bi moglo da se ponovi i na bolidu Luisa Hamiltona. Za to tim nema puno vremena pošto se već u nedelju vozi VN Monaka. Inače, VN Monaka mogla bi valjano da unakazi Mercedes. Toto Volf na tu temu naravno ne govori, jer i sam zna da preveliko međuosovinsko rastojanje kod njihovog bolida nije dobro za ovu stazu. Da li zbog toga Volf priprema mogući alibi kroz priču o turbo kompresoru Valterija Botasa?
“Bilo je zaista bolno izgubiti bodove kada se Valteri povukao iz trke. Defekt nismo uočili ranije. To pokazuje da moramo marljivo da pristupimo problemu. Znate, ovo je tehnički sport. Dešavaju se i nepredviđene situacije”, rekao je Toto Volf, direktor ekipe.
“Mi smo u ogromnoj, rekao bih žustroj borbi sa Ferarijem. Čini mi se da je dobro, odnosno da je zabavno udaljiti se po nekad sa staze i zabaviti se ovakvim stvarima. Svima mora biti jasno da se trenutna procena konkurentnosti ekipe ne može dati samo na osnovu situacija iz Barselone”, rekao je Volf.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

FerariFormula 1Luis HamiltonToto VolfValteri BotasVN MonakaVN Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara