""
""

Mikec na vatrenoj liniji: Nišanim finale Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.16. | 13:21

„Finale bi bilo izvanredan uspeh i velika nagrada za trud, uostalom za to sam se i spremao“, poručuje Damir Mikec, streljački reprezentativac Srbije iz olimpijskog sela u Rio de Žaneiru

Srpska ekspedicija u streljaštvu stigla u Rio de Žaneiro sa jasnim ciljem ulaska u finale Olimpijskih igara. Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec, istakao je danas kako bi bio zadovoljan ukoliko bi se plasirao u finale najprestižnije smotre sporta.
„Finale bi bilo izvanredan uspeh i velika nagrada za trud. U finalu, po novim pravilima, sve je moguće. Za sve sam se spremao. Cilj mi je da u Riju ispliva na površinu sav trud koji sam uložio u poslednje dve, tri godine“, izjavio je Mikec, što prenosi Streljački savez Srbije.
Srpska streljačka misija stigla je u ponedeljak u Rio, smestila se u olimpijsko selo odakle danas kreće na prve trenige. Početak adaptacije i treniranje u objektu u kome će i biti održano takmičenje u ovoj disciplini u taboru naših sportista smatra se velikim plusom. Kada je reč o Damiru Mikecu, on već u subotu, zajedno sa Dimitrijem Grgićem izlazi na vatrenu liniju u takmičenju vazdušnim pištoljem.
„Srebro sa Svetskog kupa u Riju mi je veliki vetar u ledja, uliva mi samopouzdanje, s obzirom da sam već uspeo na ovom istom mestu da se domognem medalje. Ali, na novo takmičenje na olimpijskom strelištu, ipak, gledam sa oprezom. Svako takmičenje je priča za sebe, posebno kad je reč o Olimpijskim igrama. Možda ću koristiti drugačiju taktiku nego na Svetskom kupu", rekao Mikec koji će se treći put takmičiti na Olimpijskim igrama. Naime na drugom takmičenju Svetskog kupa 2016., održanom u aprilu u Riju baš on je bio najuspešniji među srpskim strelcima.

Izabrane vesti

Za 32 godine starog takmičara streljačkog kluba Policajac na Svetskom kupu u Riju malo je nedostajalo da udje u čak dva finala. Malokalibarskim pištoljem je zauzeo 11. poziciju.
„I sada se podjednako spremam za obe discipline. Smatram da sam u obe konkurentan za plasman u olimpijska finala“, konstatovao je Mikec koji smatra da su sada sazreli svi uslovi da se nadmaši svoje sedmo mesto otvareno u Pekingu 2008. u disciplini malokalibarskog pištolja.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

streljaštvoReprezentacija Srbije u streljaštvuOlimpijske Igre 2016Dimitrije GrgićDamir Mikec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara