"Džošua slavi veliki trijumf"
"Džošua slavi veliki trijumf"

Džošua prebio Klička (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.17. | 08:04

Britanac preživeo golgotu na Vembliju, ali je prekidom u 11. rundi savladao kolosa iz Kijeva

Džošua slavi veliki trijumf

Entoni Džošua je uspeo da slavi u suprborbi protiv Vladimira Klička, spasivši se volšebno sa samog ruba poraza. On je sudijskim prekidom u 11. rundi slavio i odbranio IBF titulu i osvojio šampionske pojaseve IBF i IBO verzije.

Izabrane vesti

Trenutak odluke u 11. rundiPrve četiri runde su očekivano prošle u međusobnom ispitivanju i tek je po nekoliko udaraca uspelo da završi u predelu glave dva asa.  A onda je odmah na početku petog dela meča Entoni Džošua krenuo sa furioznim napadima i nakon prave kanonade Ukrajinac se našao u nokdaunu. Kada se očekivalo da će dovršiti posao, Britanac je stao. A razlog za to je očigledno loša fizička spremna, pošto je umalo doživeo u istoj rundi nokaut. Noge su mu se ukrutile, ruke pale i sevnulo je nekoliko veoma opasnih udaraca ka njegovoj bradi. Nekako je opstao, ali samo do naredne runde. Tada je naleteo na bombu iz desnog direkta Klička i prvi put se u karijeri našao na podu ringa.

Očigledno umoran, ali i dobrano uzdrman nije u tom periodu mogao da vodi ravnopravnu bitku sa mlađim bratom Kličko koji je od pete runde nosio "uspomenu" koju mu je Džošua ostavio na levoj arkadi. To 41-godišnjem borcu nije smetalo, šta više kao da mu je dalo dodatno snagu, razmistrilo mu um i usmerilo ga ka jednom cilju, pobedi.

Džošua se prvi put u karijeri našao na podu ringaIpak, nije mu bilo lako pošto se Brtitanac oporavio toliko da je mogao kako-tako da pripeti iskusnom protivniku. Samim tim u narednim rundama je vladao opet egal, ali je Kličko od devete runde preuzeo inicijativu. Svestan da od toga nema vajde, Džošua je u pretposlednjoj rundi borbe ponovo krenuo na sve ili ništa.

Poražen ali bogatiji za 15 miliona funtiKličko ga je ponovo pustio da se umori, ali je Britanac uspeo d aga zakači aperkatom koji ga je poslao na pod. Kličko je ustao, ali je preživeo pravu kanonadu, te je da sudija morao da prekine meč nekoliko sekundi pre kraja 11. runde.

Bokseri i njihovi timovi će na ravne časti podeliti prihod od 30 miliona funti.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir KličkoVelika BritanijaUkrajinaEvropaEntoni DžošuaEngleskaboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara