Aleksandar Ivović (© MN Press)
Aleksandar Ivović (© MN Press)

Moralo je i to da se desi: Prvi poraz Pro Reka u sezoni

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.01.22. | 21:06

Prvak Evrope posle 19 utakmica pao u Dubrovniku

Našao se majstor i za Pro Reko. Verovalo se, sve do srede veče, da je prvak Evrope nedodirljiv, da mu niko ništa ne može, a onda je pao u Dubrovniku, pošto je u završnom kolu prvog kruga Grupe B Lige šampiona Jug bio bolji – 11:8.

Posle 13 pobeda u italijanskom prvenstvu i šest u elitnom evropskom takmičenju, sastav iz gradića Reko pored Đenove je pretrpeo premijerni poraz. Možda ne toliko iznenađujući, jer su mu nedostajala petorica vaterpolista inficiranih kovidom, a trojica su se pre samo nekoliko dana vratila treninzima i još nisu na maksimalnom broju obrtaja.

Izabrane vesti

U takvim okolnostima Jug je bio raspucan i postao je prva ekipa posle Savone koja je postigla dvocifren broj golova protiv Pro Reka. Po tri gola u pobedničkoj ekipi dali su Fatović i Argiropulos, dvaput je bio precizan Benić, a po jednom Papanastasiju, Kakaris i Žuvela. Dvostruki strelci za goste bili su Zalanki i Janger, a po jednom su mrežu tresli Di Fulvio, Sinamon, Halok i Ivović.

Ovom pobedom Jug se učvrstio na trećem mestu sa 15 bodova, koliko je skupio i Marselj, s tim da je duel Francuza sa Crvenom zvezdom odložen. Prva četiri tima iz Grupe B i najbolja tri iz Grupe A uz Novi Beograd će se plasirati na Fajnal-ejt Lige šampiona.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA - 7. KOLO

GRUPA B

Sreda

Jug - Pro Reko 11:8

Steaua - Hanover 9:10

OSC Budimpešta - Špandau, odloženo

Marselj - Crvena zvezda, odloženo



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluPro RekoAleksandar IvovićJugVK Jugvaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara