Atraktivna Moto GP domaćica (©Shutterstock)
Atraktivna Moto GP domaćica (©Shutterstock)

Moto GP u 2020. samo u Evropi

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.07.20. | 16:46

Još tri trke ispale iz kalendara

Ono što se očekivalo u svetu motosporta, danas je i potvrđeno iz kompanije Dorna. Vlasnici marketinških prava i organizatori na Moto GP šampionata objavili su da su još tri trke ispale iz kalendara za 2020.

U pitanju su Velike nagrade Argentine, Tajlanda i Malezije., umesto njih "finale" sezone će se voziti na još neodređenom mestu u Evropi 22. novembra. Mesto održavanja biće objavljeno početkom narednog meseca. Ovime je postalo ogoljeno da će se Moto GP šampionat ove godine voziti samo na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

Pošto su odvožene dve trke, gran pri Španije i Andaluzije, oba na pisti Herez, takmičenje se nastavlja 9. avgusta u Brnu na Velikoj nagradi Češke Republike. U tekućem kalendaru ostalo je još 12 gran prijeva, ne računajući taj još neobjavljeni.

Nakon dva dosadašnja starta prvo mesto pomalo neočekivano, ali više nego zasluženo sa dva trijumfa i maksimalnih 50 bodova zusima mladi Francuz u sedlu Jamahe, Fabio Kvartararo ispred iskusnih Španca Maverika Vinjalesa (Jmaha) i Italijana Andree Dovicioza (Dukati). Aktuelni šampion, Španac Mark Markez doživeo je težu nesreću na startu sezone, i to pred domaćim navijačima polomivši ruku u poslednjim krugovima, te je morao da odmara za VN Andaluzije. Očekuje se da će as Honde voziti u Brnu.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara