Slađana Pop-Lazić (©AFP)
Slađana Pop-Lazić (©AFP)

Napad izdao Srpkinje, protiv Mađarica pobeda ili kraj

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 21:26

Meč prelomljen sredinom drugog poluvremena

Put koji vodi do Tokija od večeras se dosta suzio za rukometašice Srbije.

U prvoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre Srbija je poražena od Rusije - 29:24 - pa samo dve pobede u preostala dva meča, protiv domaćina turnira Mađarske i Kazahstana, može da odvede tim Ljubomira Obradovića do Japana.

Izabrane vesti

Mađarska je u prvom meču dana demonstrirala silu protiv nejakog Kazahstana (46:19) i time poslala jasnu poruku Srbiji koliko je teška borba čeka sutra u Đeru (17.30).

Iako su ušle u utakmicu kao autsajderi, više se očekivalo od naših rukometašica, koje su ravnopravan rival Ruskinjama bile samo u prvih 20 minuta, a onda su upale u veći minus iz kojeg do kraja nisu uspele da se iščupaju. Velika je šteta što u tom delu meča pulenke selektora Obradovića nisu napravile razliku, jer su igrale dobru odbranu, Risovićeva je briljirala na golu, ali napad kao da nije ni došao na utakmicu.

Jedna od udarnih igala reprezentacije Jelena Liščević bila je u kontra ritmu na početku, za svega tri minuta imala je dve izgubljene lopte i promašaj, a posle deset minuta igre rezultat je bio 3:3, što samo govori koliko su oba napada bila ispod nivoa.

Imala je Srbija u nekoliko navrata gol prednosti, ali od 10:9 u 20. minutu Rusija je počela da pravi razliku. Za čas je bilo 15:10, probuđena Liščevićeva je vratila naš tim do tri gola zaostatka (16:13), ali je pogotkom iz „cepelina“ u poslednjoj sekundi poluvremena rival odneo na odmor solidnih četiri razlike.

Na startu drugog dela Jovana Stoiljković je dobila direktan crveni karton zbog udaranja, Ruskinje su pobegle na 19:14 i činilo se da povratka za srpski tim nema. Ali...

--------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

--------------------------------------------

Nešto se desilo, malo kao da su se devojke u crvenim dresovima malo opustile, rivalkama je opao tonus u igri, počele su da prave tehničke greške, probijanja u napadu, a takvi pokloni su kažnjavani i Srbija je u 44. minutu došla na samo gol zaostatka – 21:20. I tu je stala.

Sevnula je serija Rusije 5:1 i meč je tu bio prelomljen. Više ni vremena ni snage za povratak nije bilo.

Rukometašice Srbije će sutra morati da pobede Mađarsku, a svaki drugi rezultat značiće kraj svih nada u plasman na Olimpijske igre.

RUSIJA – SRBIJA 29:24 (17:13)

Dvorana: u Đeru.

Sudije: Garsija, Paolantoni (Argentina).

RUSIJA: Sedojkina, Kuznjecova 1, Gorškova 1, Dmitrijeva 3, Sen 2, Goršenina, Vjakireva 7, Bobrovnikova 5, Makajeva 1, Fomina, Ilina 1, Managarova 6, Skorobogatčenko 2, Nikitina, Ilarionova, Kalinjina.

SRBIJA: Radosavljević 1, Krpež-Šlezak 2, Trifunović 4, Stevin, Lavko 4, Kovačević, Nikolić, Risović, T. Radojević, Pop-Lazić 5, D. Radojević, Tomašević, Stoiljković 3, Liščević 3, Cvijić 1, Dmitrović 1.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE (Ž) – 1. KOLO

Petak

GRUPA 1 (LIRIJA, ŠPANIJA)

Španija – Švedska  28:28 (13:13)

GRUPA 2 (ĐER, MAĐARSKA)

Kazahstan – Mađarska 19:46 (8:20)

Rusija – Srbija 29:24 (17:13)

GRUPA 3 (PODGORICA, CRNA GORA)

Norveška – Crna Gora 23:28 (12:13)



tagovi

Rukometašice Srbijekvalifikacije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara