Marko Podraščanin sa saigračima (©CEV)
Marko Podraščanin sa saigračima (©CEV)

Ne troše ga mnogo, a uvek je koristan - Marko Podraščanin primer za sve

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 22:07

Trentino se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona posle pobede protiv ACH Voleja - 3:0

Još u prethodnom kolu odbojkaši Trentina došli su sasvim blizu četvrtfinala, a večeras su i zvanično prešli tu crvenu liniju... Zabeležili su petu pobedu u grupnoj fazi, srušili su ACH Volej u tri seta (32:30, 25:16, 25:18) i tako overili prvu poziciju kolo pre kraja.

U prvom setu su imali pravi maraton, ali kad su to preživeli onda je sve bilo mnogo lakše... Rival im je u drugom uzeo 16 poena, u trećem 18 - tačnije nije im više ozbiljnije zapretio.

Izabrane vesti

Važnu ulogu ponovo je odigrao srpski reprezentativac koji u Trentino nosi kapitensku traku. Čini se da je Marko Podraščanin pravi primer kako bi trebalo sportista da izgleda u poznim godinama karijere. Ne zavisi sve od njega, ne troši ga dizač maksimalno, ali sve što uradi je veoma korisno.

Na svakom meču daje određeni doprinos, koji je veoma bitan. Usput uliva veliku sigurnost mlađim saigračima...

Ovog puta je imao osam poena, iz napada 6-5 (83 odsto) i tri bloka. Najefikasniji je bio Danijele Lavija sa 15 poena, dok druga najvažnija karika Alesandro Mikjeleto ovog puta nije bio među starterima. Samo je na kratko ušao u prvom setu.

Trentino poslednju utakmicu u grupnoj fazi igra sa Rešovijom 17. januara. Bez obzira na rezultat tog obračuna, šampion Italije ide direktno u četvrtfinale.

Kao što je već poznato - po propozicijama CEV, pobednici svih pet grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale. Drugoplasirani i najbolji trećeplasirani klubovi otići će u plej-of za plasman u četvrtfinale. Preostale četiri trećeplasirane ekipe takmičenje će nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

GRUPA A

Zirat Bank - Roselar 3:2

Četvrtak

19.30: Olimpijakos - Zaksa


GRUPA B

ACH Volej - Trentino 0:3

Tur - Rešovija 3:0

GRUPA C

Benfika - Berlin 1:3

Halkbank - Pjaćenca 0:3


GRUPA D

Češke Budejovice - Luneburg 3:0

Četvrtak

20.00: Las Palmas - Jastrežebski

GRUPA E

Arkada Galaci - Lube 3:2

Četvrtak

18.00: Prag - Mazeik




tagovi

TrentinoMarko Podraščanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara