Nevena Ignjatović ((©Reuters)
Nevena Ignjatović ((©Reuters)

Nevena Ignjatović 30. mesto u spustu na ZOI: Činjenica je da sam bila veoma spora

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.02.22. | 09:16

Naša skijašica u četvrtak izlazi ponovo na stazu da bi se takmičila u alpskoj kombinaciji

Jedini predstavnik Srbije u muškoj konkurenciji na ZOI Marko Vukićević završio je takmičenje prošlog utorka, a danas je prvi put na stazu izašla naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović. Ona je zauzela 30. mesto u spustu sa vremenom od 1:40.73. Staza je bila zahtevna, trka je kasnila 30 minuta zbog jakog vetra, a čak pet skijašica nisu uspele da dođu do cilja zbog izletanja i padova.

Ignjatovićeva nije bila zadovoljna ostvarenim, ali veruje da će se bolje pokazati u drugoj disciplini za dva dana.

Izabrane vesti

"Uspela sam da odskijam ovako težak i izazovan teren na nivou koji je daleko od onoga što ja mogu, za šta sam sposobna i što sam do sada pokazivala", rekla je Nevena Ignjatović. "Moram da održim glavu gore. Ja sam rekla da je sve ovo upoznavanje staze i da je moj cilj da se spremim za alpsku kombinaciju. Činjenica je da sam danas bila veoma spora. Naravno da sam želela bolje, ali danas sam imala dve ogromne greške uz malo veći otpor vetra u prsa. Sutra ću odmoriti i spremiti se za četvrtak i alpsku kombinaciju".

Ženski olimpijski spust osvojila je takmičarka iz Švajcarske Korin Suter sa vremenom od 1:31.87. Iza nje na podijumu ostale su dve Italijanke. Drugo mesto zauzela je Sofija Gođa sa zaostatkom od 0.16 sekundi, dok je treće mesto osvojila Nađa Delađo koja je zaostala nešto preko pola sekunde (+0.57) za šampionkom.


tagovi

nevena ignjatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara