Lamar Džekson (©AFP)
Lamar Džekson (©AFP)

NFL: Majami otpisan, Lamar vodi Rejvense u plej-of

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 23:20

Dolfinsi noćas (02.20) na Floridi dočekuju Baltimor u prvom meču 10. kola

Još jedna loša sezona za Majami. Samo dve pobede u devet kola Dolfinse je izbacilo iz igre za plej-of. Škripi u napadu, ali i u odbrani koja je u proteklom šampionatu bila bolji deo tima. Na Floridu noćas (02.20) stiže favorizovani Baltimor, ekipa koja je viđena u doigravanju za šampiona naredne godine, a mogla bi i do Superboula.

Rejvensi ove sezone igraju dramatične završnice. Proteklog vikenda su slavili posle produžetka protiv Minesote, fild golom kikera Džastina Takera. Baltimor je lider najjače divizije u ligi, Severa AFC-a gde su svi timovi sa pozitivnim skorom. Gostima imaju imperativ trijumfa i imaju ulogu favorita.

Izabrane vesti

02.20: (3,70) Majami Dolfins (14,0) Baltimor Rejvens (1,35)

Lamar Džekson je vođa gostiju iz Merilenda. Napad je ove sezone raznovrsniji. Odlični su risiver Markiz Braun i tajt end Mark Endrjuz. U tim bi posle nekoliko mečeva pauze mogao da se vrati Semi Votkins, pojačanje iz Kanzasa. Pozitivno za Balitmor da u ovom šampionatu uspeva da se izvuče i dvocifrenog minusa, što nije bio slučaj ranijih sezona. Igru tračnjem nose iskusni Devonte Frimen i Lejvion Bel koji su iskoristili povredu startnog raning beka Latavijusa Mareja.

Dolfinsi su posle sedam vezanih pobeda prošle nedelje pobedili Hjuston, ali su Teksansi jedan od najslabijih ekipa u ligi. Kvoterbek Tua Tagovailoa je pod znakom pitanja zbog povrede za noćašnji duel. Ako ne bude mogao da igra menjaće ga Džejkobi Briset. Majami ima mnogo "rupa" u sastavu, a jedan od problema je najosetljivija pozicija – kvoterbek.

Tua je starter, ali u drugoj sezoni nije ispunio očekivanja, nije napredovao, a uz to je često povređen. Dolfinsi su početkom meseca pokušali da trejduju iz Hjustona Dešona Votsona, ali nisu uspeli. Tim iz Floride će naredne godine izvesno da potraži novog vođu napada. Curi vreme za Tagovailou, petog pika drafta prošle godine.

Poslednjih pet utakmica ovih franšiza slavili su Rejvensi. Pre dve godine, Baltimor je pobedio u Majamiju čak sa 59:10.


tagovi

NFL ligaNFLBaltimor RejvensMajami Dolfins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara