""
""

Ni Borkovićeva serenada nije pomogla – Đulijeta je prespavala bodove u Nemačkoj

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.17. | 09:32

Kvarovi su bili jači i od snage volje srpskog automobiliste koji ni dobrom vožnjom nije uspeo da pokori izazove sedmog vikenda TCR Svetskog šampionata u Ošerslebenu

Srpski automobilista Dušan Borković završio je nastup na trkama sedmog vikenda TCR Svetskog šampionata u nemačkom Ošerslebenu bez osvojenih bodova. Borković jednostavno nije imao sreće na 13. i 14. trci, pošto je imao velikih problema sa automobilom, a na obe trke mu je zbog elektronskog kvara otkazao servo upravljač. Problem je u Alfa Romeovoj tehnici, jer nema sumnje da se slučajnosti ne dešavaju osam puta u toku jedne sezone.

Izabrane vesti

Ovako je sve počelo... Vozač Alfa Romeove „đulijete TCR“ s brojem 62, u bojama NIS  tima podržanog od gruzijskog GE Forsa i italijanskog Romeo Ferarisa uprkos problemima na subotnjim kvalifikacijama odlično je započeo prvu trku. Nakon starta sa 14. pozicije, munjevito se probio za tri mesta i došao nadomak plasmana koji mu garantuju bodove.

Vešto izbegavši nekoliko incidenata u prvih pet krugova, Dušan Borković je bio za petama prvoj desetorici, kada je na stazu izašlo vozilo bezbednosti. Usledilo je nekoliko duela na ivici sa Paulsenom, koji je u par navrata udario Alfu našeg vozača, nanevši mu nepopravljivu štetu.
Dušanu je najpre pukao spliter, zatim mu je blokirala letva volana, da bi mu na kraju stradao i hladnjak! Posle toga je defdinitivno morao u boks, i to u 11. krugu.

Početak druge trke bio je najuzbudljiviji od starta šampionata, pošto je već na početku u incidentu učestvovalo 11 vozača, a Borković je odličnim refleksima uspeo da izbegne ogromnu gužvu na stazi i dokopa se šestog mesta. Ipak, start je ponovljen, a Borković je bio sedmi, da bi na startu izgubio dve pozicije. To ga nije obeshrabrilo i već u trećem krugu munjevito se probio za tri pozicije. Kada se očekivalo da nastavi da ubrzava i obiđe i aktuelnog prvaka sveta Kominija, na automobilu se ponovo javio isti kvar, čime je veoma malerozan vikend definitivno i zaokružen.

"Jako sam besan. Ne mogu da verujem da mi na svakoj trci, od kada su posle Bahreina zamenili šasiju, otkaže isti deo. Jako sam razočaran generalno, a pogotovo mi je žao što sam u drugoj trci imao sjajnu šestu poziciju i povratio bih šesto mesto u generalnom plasmanu. Automobili već u sredu kreću na Tajland i neće imati vremena da otkriju zašto samo na mom automobilu jedna te ista stvar otkazuje kad je sve stoprocentno novo. Sve su promenili na autu i problem ne nestaje. Hvala svima na podršci, ja sam dao sve od sebe", izjavio je Borković nakon muka na Ošerslebenu.

Dušan Borković posle sedmog TCR vikenda ima 82 boda i zauzima sedmo mesto u generalnom plasmanu. Sada predstoji letnja pauza u TCR Svetskom šampionatu, koji će biti nastavljen 2. i 3. septembra na tajlandskom Buriramu.

(Foto: Dušan Borković, PR Team)


tagovi

Dušan BorkovićNemačkaTCR

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara