Nikola Grbić (MN Press)
Nikola Grbić (MN Press)

Nikola Grbić bez titule u Italiji: Nismo bili ni blizu naših najboljih partija, a ne znam zbog čega

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 10:32

Lube iz Ćivitanove je u finalnoj seriji protiv Peruđe slavio 3:1 i tako odbranio šampionski naslov

Imali su velike ambicije, napravili su moćan tim, doveli kvalitetnog trenera - ali sezonu završavaju sa samo jednim trofejom. Odbojkaši Peruđe nisu uspeli ni u prvenstvu, a ni u Ligi šampiona da se domognu postolja, pa će ovu takmičarsku godinu pamtiti po osvojenom nacionalnom kupu.

Tačku su stavili sinoć, kada su izgubili treću utakmicu u finalnoj seriji od Lubea. Ekipa iz Ćivitanove je slavila sa ukupno 3:1, a četvrti okršaj je trajao samo tri seta. Brzo su položili oružje izabranici Nikole Grbića, Lube je bio dominantan i sasvim zasluženo je odbranio šampionski naslov.

Izabrane vesti

"Sada je najveća žal za utakmicom broj jedan koja je morala da se dobije kod kuće", prisetio se Nikola Grbić prvog duela koji je izgubljen u taj-brejku. "Igrali su veoma dobro, a jasno je da mi u poslednjih mesec dana nismo bili u stanju da pokažemo igru kakva je bila do tada. Treba da podvučemo crtu, da uradimo analizu da bismo razumeli gde smo i zašto grešili. To će nam pomoći da budemo bolji. U ovom trenutku prisutna je velika gorčina. Izgubiti od Lubea, Modene ili Trenta - svejedno, te ekipe imaju velike šampione. Žao mi je što mi nismo bili na visini zadatka, ni blizu naših najbolih izdanja. A sada ne znam zbog čega".

Sezona u Italiji je počela slavljem Trentina, koji je osvojio Superkup. Peruđa je pobednik kupa, a Lube je ponovo šampion... Klubovi mogu da se okrenu polako narednoj sezoni. Jedino Trentino čeka još jedan veliki izazov, a to je finale Lige šampiona protiv Zakse 22. maja u Ljubljani.


tagovi

Nikola GrbićLubeOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara