Angelos Vlahopulos protiv Olimpijakosa (©Starsport)
Angelos Vlahopulos protiv Olimpijakosa (©Starsport)

Novi Beograd bez Grka na "vruće" gostovanje: Vlahopulos preskače Olimpijakos

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.04.22. | 11:07

Potencijalno bi mogao biti upitan i nastup protiv Srbije u Svetskoj ligi

Novi Beograd će na gostovanje Olimpijakosu, pretposlednji meč grupne faze Lige šampiona, biti oslabljen. Igor Milanović u Pireju neće moći da se osloni na grčkog reprezentativca Angelosa Vlahopulosa.

Srebrni grčki olimpijac i nekadašnji igrač pirejskih crveno-belih je u utakmici protiv splistkog Jadrana u Ligi šampiona - novobeogradski klub pod komandom Igora Milanovića ostvario prvu pobedu u društvu najboljih - dobio udarac u nos, zbog koga je morao da bude podvrgnut hirurškoj intervenciji.

Izabrane vesti

Preskočio je Angelos Vlahopulos nekoliko treninga i neće konkurisati za sastav. Ostao je Milanović bez bitnog šrafa u spoljnoj liniji tima za “vruće” gostovanje na kome će domaćinu goreti pod nogama. Novi Beograd je kao organizator Fajnal-ejta Lige šampiona siguran učesnig završnice, bez obzira na konačan poredak u grupi - trenutno zauzima drugo mesto - a Olimpijakosu je neophodna pobeda kako bi sačuvao šanse da se u junu nađe u Beogradu.

Dvostruki evropski prvak imao je silovit start u Ligi šampiona, u prvoj fazi takmičenja ređao je pobede - savladao je i Novi Beograd na “11. aprilu” i naneo mu prbvi poraz -  ali je u prethodnih pet kola ostvario samo jednu, i doveo je sebe u nezavidnu poziciji. Ni dva trijumfa do kraja Olimpijakosu neće biti garant vađenja vize za Fajnal-ejt Lige šampiona, potrebni su mu kiksevi Ferencvaroša ili Barselonete.

Navodno, finansijski problemi prate Olimpijakos, plate ne ležu redovno igračima i to je jedan od uzroka za strmoglav pad tima koji je pred početak sezone svrstan u najuži krug favorita za osvajanje evropske titule. Izostanak Angelosa Vlahopulosa u Pireju oslabiće Novi Beograd i uvećati šanse crveno-belih da pred punim tribinama i najvatrenijim pristalicama stignu do pobede i vrate se na pobednički kolosek, ali umnogome će rasplet u grupi zavisiti od španskog i mađarskog šampiona.

RASPORED TIMOVA U GRUPI A KOJI NISU SIGURNI UČESNICI F8 LIGE ŠAMPIONA 

13. KOLO:

20. april - 19.00: Ferencvaroš - Radnički

20. april - 19.15: Olimpijakos - Novi Beograd

21. april - 20.15: Barseloneta - Breša 

14. KOLO:

11. maj - 19.00: Jadran Split - Barseloneta

11. maj - 19.00: Ferencvaroš - Breša

11. maj - 19.00: Dinamo Tbilisi - Olimpijakos 

Angelos Vlahopulos neće biti od pomoći Novom Beogradu u Pireju, barem kada je reč o detaljima konkretno vezanim u bazenu, a pauza grčkog asa bi mogla da pogoduje i reprezentaciji Srbije.  

Jedan od najvažnijih igrača u grčkom nacionalnom timu je Vlahopulos i veliko je pitanje koliko će i da li će biti spreman za evropske kvalifikacije Svetske lige u Podgorici u kojima će na startu turnira Srbija udariti na Grčku. Biće to repriza finala Olimpijskih igara u Tokiju, a zbog hirurške intervencije, nekoliko dana bez treninga i vremena za oporavak upitno je hoće li Vlahopulos dobiti poziv. Ako i dobije, što će verovatno biti slučaj jer se Grci neće olako odreći vrsnog strelca, biće upitna njegova forma.


tagovi

Angelos VlahopulosVK Novi BeogradVK OlimpijakosLiga šampiona u vaterpoluVaterpolo reprezentacija Grčkevaterpolo reprezentacija SrbijeSvetska liga vaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara