Strahinja Rašović (©Starsport)
Strahinja Rašović (©Starsport)

Novi Beograd na krilima Mandića i Rašovića do devete pobede

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 23:21

Radnički promešao karte i dobio Valis, debitovao još jedan tinejdžer iz kragujevačkog pogona

Poslednje kolo prvog kruga Superlige Srbije obeležile su pobede favorita. Glavni kandidati za naslov prvaka nisu zapeli na stepenici koja prethodi Fajnal-foru Kupa Srbije. Partizan je potopio Proleter (20:10), Crvena zvezda je nadigrala Šabac (7:4), Radnički je srušio Valis u Kragujevcu (13:9), a Novi Beograd nije ponovio prošlosezonsku grešku i iz Novog Sada vraća se sa tri boda – 18:6.

Vojvodina je minule sezone uhvatila Novi Beograd na krivoj nozi, ali nije bila kadra da se nosi sa renoviranim i unapređenim timom Vladimira Vujasinovića. Novi Beograd protutnjao je slanom barom i već početkom trećeg kvartala otklonio je svaku dilemu oko toga ko će osvojiti bodove. Meč sa Vojvodinom je za vicešampiona Srbije predstavljao pripreme za gostovanje Dinamo Tbilisiju u Ligi šampiona, kao i za završni turnir Kupa Srbije.

Izabrane vesti

Novim trijumfom, devetim prvenstvenim, Novi Beograd sačuvao je savršen učinak u šampionatu Srbije i sprečio Partizan da se poravna sa njim na vrhu tabele. Dušan Mandić bio je najefikasniji akter susreta u Novom Sadu sa četiri gola, a jedan manje postigao je Strahinja Rašović, dok je je kod Vojvodine listu strelaca predvodio Rogač, strelac dva gola.

Iako je Rdanički trebalo da gostuje u Valjevu, u devetom kolu Superlige, zbog problema sa bazenom Valis je dočekao šampiona Srbije i Jadrana u Kragujevcu. Koliko su  Šumadinci bili uvereni da ih ništa neće zaustaviti na putu ka trijumfu govori i činjenica da je Uroš Stevanović izmešao karte, a šansu da debituje za prvi tim dobio je Denis Vukosavljević.

Nbije se prevario trener Radničkog i sada je već postala praksa da talentovani igrači iz kragujevačkog pogodna iz kola u kolo dobijaju šansu da igraju uz asove i kupe iskustvo. Dobili su Josip Vrlić, Miloš Ćuk i Lazar Dobožanov odmor, a u odsustvu dvojice najiskusnijih igrača u prvi plan izbio je Marko Radulović, koji je meč završio sa tri gola na svom kontu.


tagovi

VK Novi BeogradVK RadničkiVladimir VujasinovićDušan MandićStrahinja RašovićMarko RadulovićUroš Stevanovićvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara