Boris Rojević (©Starsport)
Boris Rojević (©Starsport)

Novi Sad čeka evropsku krunu, Rojević oprezan: Nije gotovo, u Norveškoj nas čeka drugačiji meč

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 13:58

“Bili smo odlični 45 minuta, u finišu smo pali, nekoliko igrača se požalilo na mučninu, vrtoglavicu, ostavili su poslednji atom snage, ponosan sam na njih”, rekao je trener Vojvodine za Mozzart Sport

Nema prepreka za srpskog šampiona ove sezone. Rukometaši Vojvodine grabe ka drugom trofeju, a prvom evropskom u istoriji kluba. U sredu je na Banjici protiv Partizana overena deseta vezana titula šampiona Srbije, a četiri dana kasnije četa Borisa Rojevića napravila je veliki korak ka osvajanju EHF kupa.

U grotlu Slane bare pred 2.500 gledalaca pao je branilac krune u ovom takmičenju, norveški Nerbo. Sedam golova prednosti (30:23) kapital su koji daju Novosađanima velike izglede pred revanš u subotu (13.15) u Stavangeru.

Izabrane vesti

Mogla je razlika da bude i veća, bilo je najviše +9, ali ovacije navijača novosadskih crveno-belih bile su pokazatelj da su svi srećni napustili dvoranu Slana bara.

Napravili smo neke gluposti na kraju, pa je prednost mogla da bude veća. Ostaje žal što nije bio koji gol više, moglo je da bude devet ili 10. Svesni smo da će u revanšu da bude drugačiji meč, domaći teren Nerba, 5.000 navijača protiv sebe. Sve je i dalje otvoreno. Imali smo iskustva igranja sa Elverumom u osmini finala. Zamo da Norvežani igraju bolje na svom terenu. Pre utakmice bismo ovaj rezultat oberučke prihvatili, ali... Do 45. minuta smo igrali odlično, a onda smo pali, stigao nas je umor, nekoliko igrača se požalilo na vrtoglavicu, mučninu… Ponosan sam na moje igrače koji cele sezone ostavljaju poslednji atom snage. I ovog puta je bilo tako, istrošili su se, dali su maksimum”, rekao je trener šampiona Srbije Boris Rojević za Mozzart Sport.

Novosađane očekuju dva treninga u utorak i sredu, u četvrtak se putuje za Norvešku, u Stavanger. U petak će Novosađani da osete parket gde će u subotu da se dodeli pehar za šampiona u ovom takmičenju.

Pogotovo je Voša blistala u prvih 30 minuta, kada je bilo 15:8.

Videlo se u prvom poluvremenu da se rukometaši Nerba nisu snašli na našu odbranu. Njihov trener je pohvalio našu defanzivu, rekao je da je oštra, jaka, ali da nije prljava. Oni znaju da igraju, kvalitetna su ekipa, videlo se to u drugih 30 minuta kada su bili ravnopravan rival. Nerbo je igrao neizvesne utakmice sa Elverumom u plej-ofu, gubio je u završnicama, za gol je poražen na svom terenu, a zna se da je prvak Norveške igrao Ligu šampiona ove sezone”, zaključio je trofejni stručnjak kome se smeši 13. pehar za pet godina na kormilu Novosađana.

I za revanš u Skandinaviji, Rojević ne može da računa na desnog beka Milana Milića, golmana Luku Arsenića i najverovatnije levo krilo Miloša Grozdanića.

Posle meča sa Nerbom, Vošu čeka i dvomeč finala Kupa Srbije sa pančevačkim Dinamom 8. i 11. juna. Tripla kruna je na pragu Slane bare.



tagovi

RK VojvodinaEHF kupBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara