Patrik Mahoms (©AFP)
Patrik Mahoms (©AFP)

Odbrana San Franciska na mukama – stiže Mahoms, Denver bez Vilsona, popravni za Rodžersa i Brejdija

Vreme čitanja: 6min | ned. 23.10.22. | 10:45

NFL: Najzanimljiviji meč dana igra se u Kaliforniji, Fortinajnersi dočekuju Kanzas Siti (22.25). Bronkosi sa rezervnim kvoterbekom Bretom Ripijanom. Dak Preskot opet vođa Dalasa, Grin Bej traži iskupljenje za dva vezana poraza

Nikad izjednačeniji NFL šampionat ušao je u sedmi vikend. Favoriti na papiru padaju iz nedelje u nedelje. Bafalo Bilsi i Filadelfijja Iglsi zasad su najviše pokazali, ali treba očekivati buđenje Grin Beja, Tampe i Los Anđeles Remsa. Autsajderi iz Njujorka – Džajantsi i Džetsi igraju iznad očekivanja, dok su rzočaranja sezone Las Vegas Rejdersi, Denver Bronkosi, Nju Orleans Sejntsi...

Najzanimljiviji duel današnjeg programa igra se u sunčanoj Kaliforniji. San Francisko pojačan dosadašnjom zvezdom Karoline Kristijanom Mekefrijem čeka Kanzas sa Patrikom Mahomsom. Fortinajnersi imaju problema u napadu, vezali su dva poraza, pa je u trejdu doveden popularni CMC, raning bek koji je na početku NFL karijere bio sjajan, kasnje su ga povrede poremtile. Pantersi su u totalnom „ribildingu“, pa su dobili čak četiri pika na draftu, doduše nijedan prve runde.

Izabrane vesti

Kajl Šenehan, trener San Franciska, veruje da će Mekefri biti snaga tima i posle samo nekoliko treninga naći će se u timu. Čifsi su poraženi u velikom derbiju na Erouhedu prošle nedelje od Bafala. Patrik Mahoms je briljirao proitiv Arizone i Tampe, ali u preostalim mečevima, napad nije tako dobro funkcionisao.

22.25: (2,15) San Francisko Fortinajners (13,0) Kanzas Siti Čifs (1,85)

Odbrana Fortinajnersa je jedna od jačih u ligi, ali plaća ceh čestim povredama. Neće biti sjajnog defanzivnog tekla Erika Armsteda, ali se oporavio Nik Bosa, najbolji „pes rašer“ tima. Kornerbek Čarvarijus Vord i sejfti Talanoa Hufanga su pod znakom pitanja. Veliki hendikep za ofanzivnu liniju San Franciska je neigranje najboljeg levog tekla u ligi Trenta Vilijamsa.

BAFALO JE PRVI FAVORIT ZA TITULU – KVOTA 4,00. POGLEDAJTE I OSTALE KVOTE MOZZARTA ZA POBEDNIKA KONFERENCIJE I ŠAMPIONA

Mahoms će u napadu da se osloni na omiljenu metu Trevisa Kelsija i sve bolje risivere, letošnja pojačanja iz Pitsburga i Grin Beja, Džu Džu Smit Šustera i Markiza Valdesa Skentlinga. Videćemo da li će Kanzas moći da trči, segment igre koji jako dobro zaustavlja prednja linija odbrane tima iz Kalifornije. Biće to sudar odbrana San Franciska i eksplozivnog napada Čifsa sa Mahomsom. Prednost dajemo Kanzasu. Biće ovo i repriza Superboula iz februara 2020. godine, kada je Kanzas pobedio Fortinajnerse sa 31:21.

Denver će igrati prvi put u sezoni bez Rasela Vilsona. Ove sezone najviše kritikovani kvoterbek Bronkosa, plaćen čak 245.000.000 dolara na pet godina, ima povredu ramena. Iako je hteo da igra, u timu iz Kolorada su se odlučili da ga odmore, a šansu danas (19.00) protiv iznenađujuće dobrih Džetsa dobiće Bret Ripijan. Njujorčani bi trebalo da iskoriste užasan napad Denvera. Zeleni su mlad tim, u nastajanju, vođen odlično od strane Roberta Saleha, nekadašnjeg defanzivnog koordinatora San Franciska.

Grin Bej je vezao dva poraza u šampionatu, što se prvi put desilo u četvorogodišnjoj eri Meta Laflera na kormilu Siraša iz Viskonsina. Eron Rodžers, dvostruki uzastopni MVP lige, igra daleko ispod očekivanja, pa su Pekersi poraženi od timova iz Njujorka, Džajantsa i Džetsa. Pogotovo je sraman bio poraza na Lembo fildu prošle nedelje, kada su Džetsi pregazili jednog od favorita za Superboul sa čak 27:10. Prilika za popravni je gostovanje skromnim Komandersima u Vašingtonu.

19.00: (2,70) Vašington Komanders (14,0) Grin Bej Pekers (1,55)

Za domaćina neće igrati startni kvoterek Karson Venc, a menjaće ga prošle sezone vođa napada Tejlor Hejnike. Rodžers se muči u napadu bez Devontea Adamsa. Ostali su Pekersi na mesec dana bez iskusnog Rendala Koba, a povređen je i ruki risiver Kristijan Votson. Dobra vest je povratak na teren Semija Votkinsa. Odbrana Grin Beja je kadra da zaustavi jalov napad domaćina. Sve je na Rodžersu koji bi mogao više da se oslanja na odličan tandem raning bekova, Erona Džonsa i Ej Džej Dilona.

Lamar Džekson (©AFP)Lamar Džekson (©AFP)

Baltimor je favorit u divizijskom derbiju protiv Klivlenda (19.00). Rejvensi su sva tri poraza doživeli očajnom igrom u poslednjoj četvrtini. Ne umeju da sačuvaju visoku prednost, čak i 21 poen razlike je bilo malo, kao proitv Majamija u drugom kolu. Braunsi čekaju na povratak posle suspenzije Dešona Votsona. Džejkobi Briset je skromno rešenje na poziciji kvoterbeka, pa u napadu pretežno trče Nik Čab i Karim Hant, najbolji tandem raning bekova u ligi.

19.00: (1,40) Baltimor Rejvens (14,0) Klivlend Kavalirs (3,35)

Sinsinati se budi, ne bi trebalo da ima problema u Ohaju protiv solidne Atlante (19.00). Falkonsi igraju bez prve zvezde u napadu, raning beja Kordarela Patersona, pa bi Benglasi morali da iskorste i najave povatak u prošlosezonsku formu kada su dogurali do Superboula i umalo stigli do Lombardijevog trofeja. Džo Barou je sve bolji, ofanzivna linija više ne dozvoljava toliki broj „sekova“ kao na startu sezone, pa je i napad bolji, postiže više poena. Ono što fali u odosu na prošlu sezonu su dugi pasovi Baroua ka Džamaru Čejsu.

Dak Preskot se vraća u tim Dalasa koji je na svom terenu favorit protiv Detroita (19.00). Kuper Raš je odlično menjao startnog kvotereka, imao je skor 4-1, a na Preskotu je da sada Kaubojse odvede do plej-ofa.

Tom Brejdi i Tampa Bej ne briljiraju, ali ih očekuje lak posao protiv otpisane Karolina koja je pre dve nedelje smenila trenera Meta Rula. Bejker Mejfild bi mogao da se vrati u tim Pantersa, ali čini se da su lađe tima iz Šarlota odavno potonule. Otišao je Mekefri, spremaju se još neki trejdovi iskusnijih igrača. Franšiza kreće od nule.

19.00: (6,50) Karolina Panters (16,00) Tampa Bej Bakanirs (1,15)

Las Vegas Rejdersi ne smeju da kiksnu protiv Hjustona u Nevadi (22.05) ako žele da ostanu u igri uza plaj-of. Derik Kar ne može da računa na povređenog tajt enda Darena Volera, ali bi Hanter Renfro mogao da se vrati.

22.05: (1,40) Las Vegas Rejders (14,0) Hjuston Teksans (3,35)

Čardžersi se muče, ali dobiju u poslednje vreme. U Los Anđeles stiže zahuktali Sijetl (22.05). Naslednik Rasela Vilsona, Džino Smit, igra fantatično, napad je dobar, ali odbrana je šuplja kao švajcaski sir što bi napad sa Džastinom Herbertom morao da iskoristi.

Prštaće i u divizijskom obračunu Tenesija i Indijanapolisa (19.00). Oba tima su u naletu. Koltsima se vraća startni raning bek Džonatan Tejlor. Očekuje se obračun Derika Henrija i Tejlora, u proteklom šampionatu najboljih trkača u ligi. U prvom delu sezone, Tajtensi su dobili u Indijanapolisu. Met Rajan igra sve bolje, pa bi Koltsi mogli da se revanširaju ljutom rivalu sa Juga AFC-a.

19.00: (1,70) Tenesi Tajtens (13,0) Indijanapolis Kolts (2,40)

Neizvestan meč se očekuje na Floridi, gde Džeksonvil dočekuje Džajantse (19.00). Goste iz Njujorka još niko ne vidi u plej-ofu iako imaju skor 5-1. Domaćin je u padu, Trevor Lorens igra loše, pa je ovo poslednja šansa za Džeguarse da se uključe u borbu za doigravanje.

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 9 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

NFL – 7. KOLO

Petak

Arizona Kardinals - Nju Orleans Sejnts 42:34 (3:7, 25:7, 7:3, 7:17)

Nedelja

19.00: (1,40) Baltimor Rejvens (14,0) Klivlend Kavalirs (3,35)

19.00: (6,50) Karolina Panters (16,00) Tampa Bej Bakanirs (1,15)

19.00: (1,40) Sinsinati Bengals (14,0) Atlanta Falkons (3,35)

19.00: (1,40) Dalas Kaubojs (14,0) Detroit Lajons (3,35)

19.00: (1,60) Džeksonvil Džeguars (14,0) Njujork Džajants (2,55)

19.00: (1,70) Tenesi Tajtens (13,0) Indijanapolis Kolts (2,40)

19.00: (2,70) Vašington Komanders (14,0) Grin Bej Pekers (1,55)

19.00: (2,20) Denver Bronkos (13,0) Njujork Džets (1,80)

22.05: (1,40) Las Vegas Rejders (14,0) Hjuston Teksans (3,35)

22.25: (1,55) Los Anđeles Čardžers (14,0) Sijetl Sihoks (2,70)

22.25: (2,15) San Francisko Fortinajners (13,0) Kanzas Siti Čifs (1,85)

Ponedeljak

02.20: (1,30) Majami Dolfins (15,0) Pitsburg Stilers (4,00)

Utorak

02.15: (1,30) Nju Ingland Petriots (15,0) Čikago Bers (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalKanzas Siti ČifsSan Francisko FortinajnersGrin Bej PakersVašington KomandersSijetl SihoksPatrik MahomsTom BrejdiTampa Bej BakanirsSinsinati Bengals

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara