Odbojkašice Jedinstva sa trenerom Cakovićem (©MN Press)
Odbojkašice Jedinstva sa trenerom Cakovićem (©MN Press)

Oglasilo se Jedinstvo pred polufinale: Grubim greškama sudija se niko ne bavi, smatraju sebe nedodirljivim

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 13:02

"Igračice su zaslužile da ih zaštitimo od samovolje i arogantnosti pojedinih arbitara", napisao je predsednik kluba Bogdan Mamuzić

Nije Jedinstvo bilo zadovoljno suđenjem u drugom polufinalnom meču na Banjici. Mogli su to da primete svi prisutni u dvorani... Posebno se zbog nekih odluka bunio trener Jovo Caković, koji je na kraju isključen pa je poslednja tri poena utakmica ispratio sa tribina.

Pazovčanke su i pored svih tih napetih dešavanja izvojevale pobedu - 3:2 i tako izjednačile na 1:1 u seriji.

Izabrane vesti

Danas se igra odlučujući meč posle kog će biti poznato da li će u finale Jedinstvo ili Crvena zvezda. Nekoliko sati pre početka klub iz Stare Pazove je odlučio da se oglasi saopštenjem, koje u nastavku prenosimo u celosti.

"Opšte poznata činjenica je da Odbojkaški klub Jedinstvo iz Stare Pazove godinama unazad razvija mlade igračice pokušavajući da stvori osnovu za dalji razvoj, usavršavajući ih sve do nastupa u reprezentativnim selekcijama. Želja nam je da skrenemo pažnju javnosti na nekoliko činjenica koje ne doprinose razvoju mladih igrača a nisu specifikum isključivo OK Jedinstva, naprotiv mišljenja smo da važi za sve klubove naše lige. Naravno reč je o pojedinim sudijama koji svojom arogancijom, pa i kada su svesni sopstvene greške, smatraju sebe nedodirljivim, a istovremeno daju sebi za pravo da direktno utiču na rezultat. Za posledicu imamo da se od reakcije igračica sudije 'brane' kartonima ne shvatajući da su ustvari oni ti koji su izazvali reakciju igračica greškama prouzrokovanih dekoncentarcijom, umorom, nezainteresovanošću ili nečim drugim. Posledice su jednostrane, igračica plati kaznu, klub plati kaznu, dok pojedne sudije i dalje greše i dalje su dekoncentrisani a umesto sankcije, oni i dalje primaju svoj honorar i njihovim grubim greškama niko se ne bavi. Igračice dnevno treniraju po nekolko sati, bave se odbojkom i odriču se načina života sopstvene generacije. Zbog svega navedenog, zaslužile su da im priznamo taj trud i rad i zaštitimo od samovolje i arogantnosti pojedinih sudija", piše u saopštenju koje je potpisao predsednik kluba Bogdan Mamuzić.

U finalu je već mesto rezervisala ekipa Uba, koja je bila bolja od Železničara posle dva meča u polufinalnoj seriji. Večeras oko 21 čas biće poznato da li će sa za titulu boriti sa Crvenom zvezdom ili Jedinstvom.


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara