""
""

Oktanska ljubav bez navike i panike – Vesnić i Pešović su zadovoljni rezultatima i prvim takmičarskim kilometrima u novom "audiju"!

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.04.17. | 09:46

Vesnić upozorava da Audi i Seat imaju istu genetiku ali ne i karakter. Uprkos tome, ali i teškim vremenskim uslovima na Hungaroringu, prvi takmičarski kilometri u “RS 3 LMS” automobilu za naše takmičare su bili uspešni

I pored neverovatno teških uslova srpski automobilisti Milovan Mikica Vesnić i Rudi Pešović konačno su napravili prve trkačke kilometre u novom Audijevom “RS3 LMS” vozilu. Plan ekipe je da se bolje upozna automobilom koji je pre samo nekoliko dana stigao iz Nemačke pokvarili su loši vremenski uslovi, sneg, kiša i vetar. I pored toga prvi pehari su tu i Rudi Pešović se kući vraća kao osvajač dva druga mesta na trci u Hungaroringu dok se Vesnić u paru sa Poljakom Vizomirskim bez prave konkurencije lagano provozao u enduranse trci iskoristivši priliku da "audi" testira u realnim trkačkim uslovima što bolje se pripremi za nastavak sezone.

Izabrane vesti

Ekipa se iz Srbije prvo se uputila na Slovakiaring gde je u sredu po planu trebao da bude prvi izlazak automobila. Susnežica i jak vetar onemogućili su bilo kakav konkretan test a slično je bilo i kada su stigli u Mađarsku na otvaranje sezone šampionata centralne Evrope. Da li zbog loših vremenskih uslova ili zbog sveopšte krize prva trka CEZ-a koja je do sada uvek bila jedna posećenijih od strane takmičara je podbacila. Klasa u kojoj nastupaju automobili TCR specifikacije u sprintu je brojala pet a u endjuransu samo tri automobile,  pa je znatno teži posao sa vozačke strane imao Rudi Pešović.
“Ispostavilo se da mi je u obe trke glavni konkurent nova mlada nada mađarskog tima Zengo motorsport Mark Jedlocki koji je ovu trku iskoristio kao test za ETCC sezonu. Oba puta me je bio brži na treningu, oba puta sam ja poveo trku ali na kraju je ipak on izašao kao pobednik. Druga trka je bila dosta dramatičnija jer sam već u prvoj krivini dobio jak bočni udarac od jednog 'lamborginija' iz jače klase koji se okrenuo na stazi, ali sam i pored oštećenja trapa priveo trku kraju. Sam auto je pretrpeo manja oštećenja koja ćemo sanirati po povratku. Zadovoljan sam postignutim. Vremena sam popravljao iz sesije u sesiju i polako se navikavam na novi auto koji je mnogo jači i potpuno se drugačije vozi od “BMV-a”, izjavio je Pešović.

Sa druge strane Milovan Vesnić je dosta pažnje morao da posveti tehničkoj pripremi automobile, jer i pored toga što je "audi" tehnički gotovo identičan "seatu" iskustva od prošle godine mu nisu previše pomogla.
“Veoma sam iznenađen razlikom 'audija' i 'seata'. Nažalost, vremenske prilike nam nisu dale mogućnost da dobijemo još realniju sliku, jer činjenica da smo u Mađarkoj vozili u uslovima kada je spoljna i temperatura asfalta jedva prelaze deseti podeok dovoljno govori sve onima koji iole poznaju auto-sport. Sa druge strane trebalo je auto podesiti tako da sva tri vozača budu zadovoljna, što je veoma teško jer svi mi imamo neki svoj stil vožnje. Vraćamo se kući i pred nama je još dosta posla, ali ono što je najbitnije je da sada imamo osnovu koju ćemo da nadograđujemo. Moram istaći da su me svi članovi tima prijatno iznenadili i da su se izuzetno dobro snašli sa novim automobilom” – poručio je Mikica Vesnić.

Ekipa se u Srbiju vraća sa tri pehara i nastavlja dalje pripreme za nastup Vesnića u TCR internacionalnoj seriji, a sledeći nastup će imati najverovatnije na austrijskom Red Bul ringu takođe u okviru šampionata centralne Evrope u automobilizmu.

(Foto: PR Team, ASK Vesnić/GM rejsing tim)


tagovi

AudiHungaroringMikica VesnićRudolf PešovićTCR

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara