Marko Ivović na servisu (©FIVB)
Marko Ivović na servisu (©FIVB)

Orlovi prelako srušili sve što su izgradili: Argentina udaljila Srbiju od završnog turnira

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.07.23. | 23:45

Kolakovićeva četa doživela peti poraz u Ligi nacija

Odradili su odbojkaši Srbije neke stvari u Anhajmu veoma dobro, ali su sve to prelako bacili u drugom delu meča, pa nije bilo šanse da izbegnu poraz. Argentina je nakon slabijeg početka, u nastavku pronašla recept za pobedu i tako udaljila Orlove od završnog turnira Lige nacija - 3:1 (19:25, 25:16, 25:19, 25:18).

Posle ovog poraza, Kolakovićeva četa ima četiri pobede i pet poraza, nalazi se na devetoj poziciji i biće veoma teško da izbori mesto na Fajnal-ejtu. Čekaju je tri velika izazova... Sutra je slobodan dan, a onda će zaređati duele sa Kubom (petak 2.00), Francuskom (petak 22.30) i Bugarskom (subota 22.30).

Izabrane vesti

Šanse i dalje postoje, ali bi bile znatno veće da su večeras Orlovi zabeležili pobedu i uzeli tri boda. Ovako se Argentina približila overavanju karata za Gdanjsk, jer sada ima skor 6-3 na trećoj poziciji.

Bili su veoma motivisani odbojkaši Srbije od starta prvog meča u Anhajmu - što zbog važnosti pobede za plasman na tabeli, što zbog revanša Argentini za bolan poraz na Svetskom prvenstvu u osmini finala. Odigrali su odličan prvi set, iskoristili su početnu uspavanost rivala i na vreme izgradili značajnu razliku. Prijem je odlično funkcionisao, pa Vuku Todoroviću nije bilo teško da razigra tim kako želi. Kao najraspoloženiji izdvojio se srednji bloker Aleksandar Nedeljković, na čijim je krilima Srbija stigla do prvog seta - 25:19.

Niko u dvorani nije očekivao da Argentina odigra ceo meč u kontra ritmu iz uvodnog čina. Znalo se da je to tim koji će se podići i boriti se do samog kraja. Pojačali su rivali servis, prijem Orlova nije više bio toliko siguran i precizan, pa se zakomplikovala i organizacija igre, a i realizacija napada. Lakše je bilo Argentincima da čitaju srpske akcije, pa su se blokovi samo ređali. U ranoj fazi su se odlepili, Srbija nije imala nikakve šanse za preokret. Kolaković je zamenio korektora i dizača, uveo je Vučićevića umesto Luburića i Bataka umesto Todorovića. Nisu te izmene ništa posebno mogle da promene, pa su De Čeko i drugari lako stigli do izjednačenja u setovima - 25:16. Ozežavajuća okolnost je bila i povreda libera Milorada Kapura, koji je udario rukom o reklamu prilikom spasavanja jedne lopte, ali je nastavio da igra posle kraće pauze, jer drugog igrača na toj poziciji nema.

Dražen Luburić u napadu (FIVB)Dražen Luburić u napadu (FIVB)

Treći set je Srbija odlično započela - pre svega zahvaljujući snažnim i preciznim servisima. Na krilima Dražena Luburića i Mirana Kujundžića, naš tim je poveo 8:2. Međutim, umesto da održe to vođstvo, srpski odbojkaši su sve izgrađeno bacili niz vodu. Dozvolili su Argentincima ne samo da se brzinski vrate, nego i da preuzmu potpuno kontrolu i inicijativu. Protivnik je tu priliku prihvatio s osmehom, preokrenuo je rezultat i vodio glavnu reč na terenu. Svi elementi su Argentince dobro služili, pa se razlika do kraja seta povećala na čak šest poena - 25:19.

Nastavili su da igraju na istom nivou i u četvrtom setu. Sve manje je aduta imao Kolaković, pa je utakmica otišla u sasvim očekivanom smeru. Nalet Gaučosa nije mogao da se zaustavi, već sredinom seta po izrazima lica i pokretima tela, moglo je da se pogodi na čiji račun će otići sva tri boda.

U pobedničkom sastavu se izdvojio Bruno Lima sa 18 poena. Agustin Loser je postigao 16, a Lučijano Palonski 14. U srpskom taboru Miran Kujundžić je nanizao 16 poena, Dražen Luburić 12, a Marko Ivović deset.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE - TREĆI VIKEND

Utorak

Brazil - Italija 1:3 (25:23, 20:25, 15:25, 21:25)

Japan - Kina 3:2 (24:26, 25:23, 21:25, 25:23, 15:12)

Argentina - Srbija 3:1 (19:25, 25:16, 25:19, 25:18)



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašeIgor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara