Otava ume da namuči Kolorado u gostima

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.10.18. | 16:59

Fantastičan trio tima iz Denvera melje redom, ali kanadska ekipa gotovo uvek skupo proda kožu

Gabrijel Landeskog, Nejtan Mekinon i Miko Rantanen. Glavni motori Kolorada u novoj sezoni NHL-a. Ne treba zaboraviti ni kvalitetnu defanzivu i golmane Semjona Varlamova i Filipa Grubaera sa preko 90 odsto uspešnosti odbrana, ali pomenuti trio vodi glavnu reč u ofanzivi. Dok je Rantanen uglavnom zadužen za kreaciju (četiri gola i 12 asistencija), Landeskog za pogotke (osam golova i četiri dodavanja), Mekinon pak je ravnomerno rasporedio svoj učinak, pošto na kontu ima osam golova i sedam asistencija.

Kolorado smo pominjali i prošlog puta kada su gostovali Filadelfiji te ukazali da bi dvojka mogla da dođe, a kvota nije bila za bacanje (2,60). Lavina je "progutala" domaće (4:1), upravo su se istakli Landeskog i Rantanen, tako da je mogao solidno da se opari ili bar pojača ukupnu kvotu na tiketu onaj ko nas je poslušao. Kolorado je u međuvremenu doživeo poraz od Tampe u svojoj dvorani, ali već u noći između petka i subote izabranici Džareda Bednara imaće priliku za popravni, pošto im u goste dolazi Otava (03.00). Ipak, forma i trenutno stanje na tabeli kažu jedno, a istorija nešto sasvim drugo.

Izabrane vesti

Otava tradicionalno muči Kolorado u gostima, četiri od poslednjih sedam rešavali su se nakon isteka regularnog dela utakmice (od čega tri dobio Kolorado), a tim iz Denvera slavio je tek jednom u regularnom delu na devet minulih susreta sa kanadskim timom u svojoj dvorani. Dakle, oprez sa kecom - tačnije tipom da će Kolorado završiti posao u periodu od tri trećine - iako je domaćin drugi u Zapadnoj konferenciji, a Otava tek 11. u Istočnoj. Oba tima su u promenljivoj formi. Na poslednjih pet mečeva ostvarili su po tri pobede i dva poraza. Možete da probate sa golovima, koji su često dolazili na međusobnim okršajima ovih timova...

NHL

Subota

00.00: (2,50) Las Vegas  (3,80)  Tampa Bej (2,35) /TV Arena Sport 2/
01.30:  (2,50) Karolina  (3,80)  San Hoze (2,35) 
01.30:  (3,50) Detroit  (3,90)  Vinipeg (1,85) 
03.00:  (1,70) Kolorado  (4,00)  Otava (4,10) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Kolorado AvelanšOtava SenatorsNHL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara