Početak priprema OK Crvena zvezda (©OK Crvena zvezda)
Početak priprema OK Crvena zvezda (©OK Crvena zvezda)

Pavličević poveo odbojkašice u novu sezonu: Cilj odbrana duple krune i evropska Zvezda u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.08.22. | 11:31

Na klupi trener koji je crveno-belima doneo četiri duple krune

Nova sezona, novi trener i novi izazovi. Crvena zvezda je posle osvajanja duple krune u prethodnom ciklusu takmičenja počela pripreme za naredni u kome će pored obrane trofeja cilj biti da se napravi sledeći korak u projektu “evropska Zvezda” o kojem već duže priča prvi čovek kluba Milan Vujko. Zato je sada tu i Ratko Pavličević, koji je u prethodnom mandate Zvezdinim odbojkašicama doneo četiri duple krune, a sada se vraća sa ciljem da kroz kvalifikacije stigne do Lige šampiona.

Izabrane vesti

Ništa to nije tako lagano, ali zato smo mi ovde da pokušamo nešto da napravimo. Želimo taj iskorak svakako, mada nije baš ni u redu obećavati mnogo toga na početku priprema… Neke igračice znam od ranije, sa nekima sam radio, druge sam gledao. Ove mlađe ne poznajem baš najbolje, nisam imao priliku da ih gledam, možda neku utakmicu… Došle su neke nove generacije, a one se razlikuju od prethodnih po svemu, razmišljanju, načinu života. Moramo i mi malo njima da se prilagodimo u smislu da ih razumemo, kako oni razmišljaju i da u tom pravcu radimo. Dosta toga se promenilo, ali neke stvari moraju da se poštuju”, rekao je Pavličević na prvoj prozivci.

Pored njega, sve odbojkašice: Tanja Taubner, Sanja Đurđević, Simona Mateski, Ana Živojinović, Karina Denisova, Božica Marković, Aleksandra Ćirković, Nevena Sajić, Tijana Vrcelj, Katarina Čanak, Jelena Stojić, Aleksandra Janjić, Adela Helić, Višnja Žigić, Anica Ničić i Isidora Rodić. Kako je šef zadovoljan igračkim kadrom?

To je to što smo tražili. Stručni štab je dobar, imamo sve ono što nam je neophodno. Klub se pobrinuo za to da nam sve obezbedi. Iz dana u dan trudićemo se da podižemo formu i nivo igre”.   

Milan Vujko ističe da je najveći posao učinjen prošle sezone kada je uspostavljen sistem u klubu i osvojena dupla kruna, a da je sada vreme da se lestvica podigne.

Od dolaska u klub govorim o Evropskoj zvezdim a sada smo deo elitnog takmičenja. Sve što smo postigli ne bi mogli da realizujemo da nismo kompaktna ekipa, kako na terenu tako i van njega o čemu najbolje govore rezultati.. Naš cilj je da naše medijski već priznate, ‘blizance’ osvojimo i zadržimo u Ljutice Bogdana i ove sezone. Kada je u pitanju Evropa sasvim sigurno je da ćemo biti dostojan rival našim protivnicima”.

Crvena zvezda će takmičenje u Ligi šampiona početi u kvalifikacijama, tek tamo 19. oktobra kada će u Beogradu prvi put odmeriti snage sa finskom ekipom Polki Kusama. Posle četiri meseca pauze, jedna od najboljih igračica crveno-belih, primač Ana Živojinović, puna je elana za naporan rad, mada su prioritet ipak – trofeji na domaćoj sceni.

Pozitivna trema je prisutna. Tačno, teže je odbraniti titulu, nego je osvojiti, a s obzirom da Crvena zvezda dugo nije bila na tronu taj kvalitet trebalo bi ponovo dokazati i pokazati. Verujem u našu ekipu, ne preostaje nam ništa drugo nego da se borimo. Svaka ekipa želi trofeje. Daćemo sve od sebe da odbranimo duplu krunu”.

Optimista je i tim menadžer Sanja Malagurski.

Naša ekipa je kompletirana. Uprava kluba je odradila jako dobar posao. Na svim pozicijama smo kompletni, ono što je jako bitno, imamo i bazu od prošle godine... Nedostaje nam samo još jedna devojka, trebalo bi da doputuje iz inostranstva. Zadovoljni smo onim što smo uradili i kako smo ‘skockali’ ekipu za novu sezonu. Nadam se da će se devojke pokazati u punom sjaju”.

Ta Evropa biće poseban motiv za sve odbojkašice.

Iz igračke perspektive, definitivno je igranje Evrope ispunjenje sna. To je ono zbog čega vredno radiš, odričeš se mnogih stvari. Sa druge strane ‘vuče’ i neke druge izazove u smislu da sezona bude napornija, ali sigurna sam da ćemo se i pripremati u tom pravcu. Biće nam sigurno naporno i izazovno da odbranimo duplu krunu. Ipak, Crvena zvezda je ime i baš time ‘vuče’ slatku obavezu i nameće blagi pritisak… Što se tiče Evrope, bitno je da ne budemo samo ‘prolaznici i učesnici’ ovog takmičenja, već da ove sezone napravimo zapažene rezultate, a to bi trebalo da bude i lepa uvertira za budućnost”.


tagovi

Ratko PavličevićAna ŽivojinovićSanja MalagurskiOK Crvena Zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara