Nikola Grbić (MN Press)
Nikola Grbić (MN Press)

Peruđa i Lube u finalu prvenstva Italije: Nikola Grbić ide po skudeto

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.04.22. | 10:58

Ekipa srpskog trenera uspela da preskoči Modenu u polufinalnoj seriji. Tim iz Ćivitanove izbacio Trentino za koji igraju Marko Podraščanin i Srećko Lisinac

Osvajao je prvenstvo Italije kao igrač, a ove sezone ima lepu priliku da to uradi i kao trener. Nikola Grbić je sa Peruđom stigao do finala i sada je ispred njih samo Lube, kao poslednja prepreka do skudeta. Ekipa iz Ćivitanove je sprečila srpski sudar u borbi za trofej, jer je eliminisala Trentino za koji igraju Srećko Lisinac i Marko Podraščanin.

Obe polufinalne serije su bile prilično dramatične i završene su tek posle pet utakmica. Peruđa je sinoć na domaćem terenu u majstorici izgubila prvi set od Modene (za koju igra bivši kapiten Srbije Dragan Stanković), ali onda nanizala tri i proslavila plasman u finale.

Izabrane vesti

"Modena nas je mnogo namučila jer je igrala sjajnu odbojku", rekao je trener Peruđe Nikola Grbić. "Ponosan sam na moje momke, bili su izvanredni i uspeli su da se izvuku iz teških situacija".

Srednji bloker Stefano Mengoci je bio presrećan posle pobede - 3:1 (19:25, 25:20, 27:25, 25:15).

"Sve je savršeno prošlo. Nismo odustajali posle prvog seta, u kome su nas baš pritisli, posebno servisima... Odlični su bili i na prijemu. Treći set je bio baš dramatičan i on je bio ključ pobede".

Finalna serija počinje 1. maja u Peruđi i igra se dok jedna ekipa ne dođe do tri pobede.


tagovi

Nikola GrbićOK PeruđaLube

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara