Dražen Luburić (©MN Press)
Dražen Luburić (©MN Press)

PET NA PET - Dražen Luburić: U Futogu krenuh na košarku, pa odoh u odbojkaše

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.06.20. | 11:01

Reprezentativac očekuje da 12. jula počnu pripreme u ruskom prvaku Novosibirsku!

Karijeru je gradio u Vojvodini, Pjaćenci, Belhatovu, Zenitu, Hirošimi…Sa reprezentacijom Srbije stigao je do zlatnih odličja u Svetskoj ligi i na Evropskom prvenstvu. Sad se pridružio Marku Ivoviću u Lokomotivi iz Novosibirska, prvaku Rusije.

Kako Luburić kaže za Mozzart Sport pripreme u novom klubu trebalo bi da krenu 12. jula. Naravno, pod uslovom da se smiri situacija sa virusom korona, da se otvore granice, polete avioni…Lube osluškuje informacije oko dužine karantina u Rusiji, očekuje rezultate svojih testova, vesti oko početka ruskog šampionata. Očekuje se sastanak čelnika lige i klubova.

Izabrane vesti

 1.Da li ste se bavili još nekim sportskim aktivnostima osim odbojkom?

“Od svoje sedme do trinaeste godine trenirao sam košarku u Futogu. Napravio sam kratku pauzu pa sam u Futogu počeo sa odbojkaškim treninzima. Sa sedamnaest godina prešao sam u Vojvodinu”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

”Nemac mađarskog porekla Đerđi Grozer”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Generalno volim sport, navijam za našu reprezentaciju, za naše sportistkinje i sportiste bez obzira u kom timu igraju. Volim kada pobede. Iskreno, ne navijam ni za jedan klub”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Neka bude utakmica, od pre dve godine, kada smo sa Zenitom obezbedili ulazak u finale Lige šampiona. Drago mi je poslednje kontinentalno zlato sa Srbijom, ali nisam baš bio u prvom planu”. 

5. Da li imate životni ili sportski moto?

“Rad i trud se uvek isplate”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Španije, VILJAREAL – SEVILJA. Žuta podmornica ima lošiji međusobni skor, 11:12:22, ali je slavila sa po 1:0 u poslednja tri meča. Sevilja ima pobedu pa dva nerešena ishoda. Viljareal je upisao šest bodova iz poslednja dva međusobna meča dok Sevilja ima suficit od pet bodova.

“Jedan tim neća dati gol na meču”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petDražen Luburić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara