Ferari (©Reuters)
Ferari (©Reuters)

Počela nova era Formule 1: Lekler do pol-pozicije u Bahreinu ispred Ferstapena

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 17:42

Luis Hamilton tek peti u kvalifikacijama...

Nova era Formule 1 je počela! U kvalifikacijama za Veliku nagradu Bahreina pol-poziciju za prvu trku sezone osvojio je Šarl Lekler. Obećavajuće je startovala sezona za Ferari, u pustinji Sahir dva vozača italijanskog tima zauzela su prvu, odnosno treću poziciju, a Lekler je bio najbrži ostvarivši vreme 1:30.558.

Iz Ferarija godinama unazad najavljuju veliki povratak i ulazak u borbu za titulu svetskog šampiona, ali su od iste, zapravo, bili miljama daleko. Ako je suditi po kvalifikacijama u Bahreinu, ovo bi mogla biti ta sezona za Ferari. Ali, kvalifikacije su jedno, a trka nešto sasvim drugo. Da li su konačno uspeli da dovedu bolid na nivo Mercedesa i Red Bula saznaće sutra (trka startuje u 16.00).

Izabrane vesti

Šarl Lekler stigao je do desete pol-pozicije u karijeri, a iza sebe ostavio je Maksa Ferstapena, aktuelnog svetskog šampiona, i timskog kolegu Karlosa Sajnca. Iz prva dva reda startovaće isključivo vozači Ferarija i Red Bula, pošto je drugi red kompletirao Serhio Perez.

Podbacili su vozači Mercedesa u kvalifikacijama, poprilično sporiji bili su od glavnih konkurenata u kvalifikacijama. Luis Hamilton dobrano je kaskao za pobednikom (ostvario vreme 1:31.238) i zauzeo je petu poziciju, dok je Džorž Rasel bio tek deveti. Najboljih deset u pustinji Sahir kompletirali su Valteri Botas, Kevin Magnusen, Fernando Alonso i Pjer Gasli.

Na sutrašnjoj trci u bahreinu juriće Lekler treću pobedu u karijeri.

„Osećaj je dobar. Nadali smo se da će ovo biti prava prilika za nas da startujemo iz prvog reda. Startujemo sa pol-pozicije i zbog toga sam veoma srećan“, rekao je Šarl Lekler posle pobede u kvalifikacijama za Veliku nagradu Bahreina.

Iako nije trijumfovao u kvalifikacijama, branilac titule svetskog šampiona zadovoljan je načinom na koji je otvorio novu eru Formule 1.

„Mislim da imamo dobar bolid i da smo na dobar način započeli novu eru. Bila je to zaista tesna bitka sa Šarlom i Karlosom“, poručio je Maks Ferstapen.


tagovi

Formula 1Šarl LeklerMaks FerstapenKarlos SajncSerhio PeresLuis Hamilton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara