Trener Dragan Marković i rukometaši Dinama (©srl.rs)
Trener Dragan Marković i rukometaši Dinama (©srl.rs)

Podvig Pančevaca u Holandiji: Stefan Ilić slao projektile, Dinamo u trećem kolu EHF kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.10.23. | 21:00

Posle poraza na svom terenu od Volendama – 30:33, tim Dragana Markovića nadoknadio minus u gostima, pobedio sa 41:35. Blistao levi bek gostiju sa 12 golova

Obrukali su se rukometaši Dinama u prvom meču trećeg kola EHF kupa protiv Volendama, poraženi su na svom terenu – 30:33, gubili su i sa osam golova razlike u dvorani Strelište pre sedam dana, ali su u revanšu pokazali da je to bio samo slab dan.

U Holandiju drugo, bolje lice Pančevaca. Tim Dragana Markovića je slavio sa 41:35 i plasirao se u treće kolo. Prošle sezone je tim iz grada na Tamišu prezimio u Evropi, a sada ga još jedna runda deli od ponavljanje prošlosezonskog uspeha.

Izabrane vesti

Blistao je Stefan Ilić koji je slao projektile na gol Holanđana. Levi bek, letošnje pojačanje iz Izraela, igrao i za Vojvodinu pre nekoliko godina, odigrao je najbolji meč u crno-žutom dresu. Završio je sa čak 12 pogodaka (5/5 sa linije sedam metara), uz samo dva promašaja.

Vodili su Pančevci sredinom drugog poluvremena sa 29:20, činilo se da je sve gotovo, ali je domaćin u nekoliko navrata pretio, prilazio na pet pogodaka zaostatka, ali je finalista Kupa Srbije u finišu uspeo da osujeti nalete Volendama i plasira se u narednu rundu.

Osim Ilića, odličan je bio i juniorski reprezentativac Veljko Čabrilo sa sa šest golova, levo krilo Marko Perović je dalo pet, a Radovan Ostojić četiri pogotka. Sjajan je bio i mladi Vuk Novaković koji je zamenio Tunišanin Vaela Trabelsija, koji nije doputovao u Holandiju. Levoruki bek je postigao četiri pogotka. Kapiten Miloš Kostadinović se tri puta upisao u listu strelaca. Golmani su bili solidni, sakupili su devet odbrana. Nikola Ćirović je imao sedam, a iskusni Nemanja Marjanović dve intervencije.

U prvom meču u Pančevu je blistao golman, Britanac Krejg Mekleland, ali u revanšu je sakupio samo pet odbrana. Kod domaćina, najefikasniji je bio Nemac Lukas Šnajder sa osam golova, Jeri Ephrahim je dao sedam, a Robin Nagtegal šest.

U žrebu u Beču u utorak u EHF kupu biće dva srpska kluba, Dinamo i Metaloplastika koja se bez borbe plasirala u narednu rundu posle suspenzije od strane EHF-a za kiprarskog prvaka Anortozis Famagustu, dok je Partizan eliminisan. Poraženi su desetkovani crno-beli na Banjici od islandskog Hafnerjerdura sa 30:23, dok je u Rejkjaviku bilo nerešeno – 34:34.




tagovi

RK Dinamo PančevoEHF kupDragan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara