""
""

Porodična faktura Jubank: Šalju rivale na intenzivnu negu i zatvaraju im oči! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.16. | 15:09

Rival Krisa Jubanka Juniora hitno prebačen na odeljenje intenzivne nege jer mu je ustanovljeno krvarenje na mozgu. Lekari morali da ga uvedu u veštačku komu

Čak i površni ljubitelji boksa sećaju se Krisa Jubanka. Britanski bokser  je sredinom devedesetih bio atrakcija širom sveta. Bio je ponosan. Bio je ekstravagantan, imao je aristokratsko držanje i žicu za šou bizins. Ali imao je za boksera ono najvažnije – brzinu pantera i gromovitu desnicu.

Svima u sećanju su ostale Jubankove borbe kada je bez garda raznovrsnom serijom udaraca slao rivale na patos i zatvarao mu oči. Ima otrcana priča o iveru i kladi, ali u Krisovom slučaju to je savršeno tačno.

Izabrane vesti

Gde je on stao, nastavio je njegov sin – Kris Jubank Junior. Momak rođen 1989.godine u dosadašnjem delu karijere ima samo jedan poraz i mnogo brutalnih pobeda. Jedna od njih viđena je u borbi za zvanje šampiona Britanije u srednje-teškoj kategoriji. Žrtva, i to u pravom smislu reči, bio je Nik Blekvel. Jubank ga je porazio u desetoj rundi, ali za Blekvala je bilo bolje da je mnogo ranije predao meč. Ovako, izvukao je deblji kraj i zadobio povrede ozbiljne po život.

Jubank ga je uporno mučio, a potom u drugom delu borbe pretvorio u običan džak. Blekvel je nepomično stajao i primao jake udarce direktno u lice. Brzo mu je Jubank zatvorio oko, ali sudije su odbile mogućnost da prekinu meč. I napravile su ogromnu grešku.

Uradile su to tek kada je Blekvel izgledao kao da ga je izujedao roj pčela. I ne samo to. Blekvel je duel završio sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, pošto je hitno prebačen na odeljenje intenzivne nege. Tamo mu je ustanovljeno krvarenje na mozgu, pa su lekari morali da mu izazovu veštačku komu.
„Razgovarao sam sa jednim od lekara. Blekvel je na intenzivnoj nezi. Tačno je da je dijagnostifikovano krvarenje na mozgu. U ovakvim situacijama izazivanje veštačke kome je sasvim normalna procedura. Potrebno je da dečku spadnu otoci“, rekao je generalni sekretar britanskog bokserskog saveza Robert Smit.

Razumljivo dešavanja sa Blekvelom pokvarili su slavlje Krisu Jubanku. On je rivalu čestitao na hrabrosti i poželeo mu brz oporavak.
„Sudija je možda mogao ranije da prekine meč“, rekao je Jubank.

Jubank senior je poručio da su mu ova dešavanja vratila sećanja na 1991.godinu i duel sa Votsonom kada je njegov rival završio sa teškim povredama.

(Foto Action Images)


tagovi

Kris JubankEvropaEngleskaboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara