Egonu i Hak (©FIVB)
Egonu i Hak (©FIVB)

Postaje malo dosadno: Ponovo Vakifbank i Koneljano igraju za trofej

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.22. | 10:06

U skorijoj prošlosti ove dve ekipe kao da su pretplaćene na finala najvažnijih takmičenja

Ne može im niko ništa očigledno. Prolaze godine, vrte se igrači, menjaju postave - ali u finalu najvećih takmičenja ponovo igraju dva ista kluba. Koneljano i Vakifbank. Borba za evropsku titulu 2017, 2021. i 2022. Bitka za mesto na krovu sveta 2021. i 2022. Očigledno da drugi moraju još mnogo da rade kako bi zaustavili ta dva tima na putu ka nekom novom finalu...

Danas će ponovo izaći na teren dobro poznati rivali. U finalu Svetskog klupskog prvenstva u Antaliji Vakif će pokušati da dođe do petog pehara u ovom takmičenju, a Koneljano će juriti drugi (14 časova).

Izabrane vesti

Biće to borba dva sjajna tima, kao i dva velika stručnjaka - Danijelea Santarelija i Đovanija Gvidetija. Naravno, publici će biti najzanimljivije da posmatraju duel dva fantastična korektora Izabel Hak i Paole Egonu. Njh dve su na kraju prethodne sezone zamenile dresove - Šveđanka je stigla u Koneljano, a Italijanka otišla u drugom smeru u turski Vakif.

Brzo je postalo jasno da novi timovi u ogromnoj meri zavise upravo od njihovih partija. Možda se Hak nešto brže navikla na Santarelije, dizača Joanu Vološ i novu sredinu, ali svi dobro znaju ko je Paola Egonu i kako može da odigra kada joj je dan.

Klubovi su do finala imali sličan put, ne previše komplikovan. Vakif je u grupi savladao Kuanjiš i Minas, a onda je u polufinalu slavio protiv Ezačibašija. Koneljano je pobedio Minas i Ezačibaši, pa u borbi za finale srušio Minas.

Pre nego što počne sjajno finale, publika će moći da navija za Ezačibaši, koji se od 11 časova sastaje sa brazilskim Minasom u borbi za treće mesto. Kad već nisu mogle do zlata, za srpske reprezentativke Maju Ognjenović i Tijanu Bošković bi bilo lepo da se u Istanbul vrate sa bronzom oko vrata.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U ANTALIJI

Sreda

Ezačibaši - Dentil Praja 3:0

Vakifbank - Kuanjiš 3:0

Četvrtak

Koneljano - Dentil Praja 3:0

Vakifbank - Minas 3:0

Petak

Ezačibaši - Koneljano 1:3

Minas - Kuanjiš 3:0

Subota - polufinala

Koneljano - Minas 3:0

Vakifbank - Ezačibaši 3:0

Nedelja 

za treće mesto

11.00: Minas - Ezačibaši

finale

14.00: (2,19) Koneljano - Vakifbank (1,60)


tagovi

Svetsko klupsko prvenstvo u odbojci za ženevakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara