Screenshot - Youtube.com
Screenshot - Youtube.com

Povrede more i Ukrajince: Prvi rival Srbije na EP sa jednim desnim bekom i bez najboljeg šutera

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 14:22

Na spisku selektora Mihaela Biglera nema nekoliko bitnih igrača

Bliži se početak Evropskog prvenstva u rukometu, na kojem će Srbija u grupi deliti megdan sa Ukrajinom, Francuskom i Hrvatskom. Na premijeri će ukrstiti koplja sa Ukrajincima, koje problemi sa povredama takođe nisu zaobišli. U timu neće biti jednog od najboljih šutera Andreja Akimenka, dok će nemački stručnjak Mihael Bigler imati samo jednog desnog beka na raspolaganju.

Sastav selektora Biglera u mnogome diktira situacija sa povređenim i bolesnim igračima, među kojima su i momci viđeni u startnoj postavci, prenosi Balkan-handball.

Izabrane vesti

Naime, dva desna beka su otpala sa spiska – Roman Čičikalo i Igor Berežnji, pa je kao jedina opcija na toj poziciji ostao Vladislav Doncov.

Akimenko se oporavlja se od operacije, a Bigleru na raspolaganju neće biti ni Stanislav Žukov, zbog povrede kolena. Neophodna je bila i zamena na golmanskoj poziciji – umesto Šimanskog, pozvan je Anton Terekov, kojeg je beogradska publika nedavno mogla upoznati tokom duela Partizana i Baia Marea.

Podsetimo da velike kadrovske probleme ima i Francuska, koja na smotru putuje bez Luke Karabatića, Nedima Remilija, Timotija Ngesena, ali i Eloima Prandija koji je napadnut i više puta uboden nožem u novogodišnjoj noći.

SASTAV UKRAJINE

Golmani: Maksim Vjunik, Genadi Komok (Motor), Anton Terehov (Baia Mare, Rumunija)

Leva krila: Dmitri Artemenko (Dinamo, Rusija), Aleksandar Kasaj (Motor), Stanislav Plijasun (CSKA-SHVSM), Jevgenji Žuk (Permskie Medvedi, Rusija)

Pivotmeni: Ivan Burzak, Dmitri Tjutjunik (Motor), Dmitri Ilčenko (CSKA, Rusija)

Desna krila: Ilja Bbliznjuk (Motor-Politehnik), Danil Glušak (Dragunas, Litvanija), Eduard Kravčenko (Motor)

Levi bekovi: Jevgenji Buinenko (Makabi, Izrael), Igor Turčenko, Dmitri Goriga (Motor), Maksim Strelnikov (Ženeva, Švajcarska)

Srednji bekovi: Aleksandar Tilte (Motor), Vladislav Zalevski (Dinamo, Rusija), Taras Minocki (Tarnov, Poljska)

Desni bek: Vladislav Doncov (Motor)


tagovi

EP rukometEvropsko prvenstvo u rukometuRukometreprezentacija UkrajineUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara