Lazar Kukić (©MN Press)
Lazar Kukić (©MN Press)

Prvak Evrope i vicešampion sveta testira snagu Orlova

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.01.23. | 09:38

Rukometna reprezentacija Srbije danas (16.00) igra prvu od dve provere pred start SP. Rival nije mogao da bude teži, silna Švedska

Pet dana je ostalo do početka Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj, a sedam do prvog duela Srbije na šampionatu protiv Alžira, petoplasirane afričke selekcije. Četa Tonija Đerone ima velike ambicije. I španski stručnjak i reprezentativci istakli su da je cilj četvrtfinale, što bi donelo kvalifikacije za Olimpijske igre i nada da posle 12 godina rukometna reprezentacija opet može na najvećeg sportskog takmičenja.

Pred dolazak u Katovice, Orlove čekaju dva provere, i to protiv supersile Švedske, evropskog šampiona od prošle sezone, i vicešampiona sveta iz Egipta 2021. Imaće Đerona šansu da isproba taktičke zamisli pred Svetsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Prva od dve prijateljske utakmice igra se danas (16.00) u Malmeu. Sigurno je da će ovaj duel propustiti golman Dejan Milosavljev, koji i dalje ima povredu tetive pete i koji je prethodnih desetak dana radio u Staroj Pazovi odvojeno od ekipe. Ostali su spremni.

"Kao šampioni Evrope sigurno je da su Šveđani jedni od favorita za osvajanje zlatne medalje. Ipak, ako želimo da se dokažemo moramo da igramo sa najboljima. Ove utakmice će nam dati priliku da vidimo gde smo trenutno, ali i da testiramo sve ono što smo pripremali protekle dve nedelje. Takođe, želimo da isprobamo različite sisteme u različitim momentima i različitim situacijama", istakao je selektor Orlova pred duel sa evropskim prvakom.

I na ovom šampionatu, Švedska je jaka kao zemlja, jedan od glavnih kandidata za zlato. Predvodi je MVP proteklog Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj, srednji bek Jim Gotfridson, rukometaš Flenzburga. Tu su i Lukas Sandel, fantastična krila Hampus Vane i Niklas Ekberg, golman Andrea Palička, ekipa koja je popunjena na svim pozicijama i koja je uz Dansku prvi favorit. Na klupu sedi Norvežanin Glen Solberg.

16.00: (1,20) Švedska (11,0) Srbija (5,60)

Ima Đerona na svakoj poziciji bar po dvojicu igrača, pa će sigurno šansu dobiti svi. Vladimir Cupara će izneti teret na golu, dok je tu i mladi Milan Bomaštar. Mnogo očekujemo u odbrani, trebalo bi da imamo granitnu sredini na čelu sa defanzivnim specijalistom Ilijom Abutovićem i snažnim pivotmenima Mijajlom Marsenićem i Draganom Pešmalbekom. Tadem bekova Lazar KukićPetar Đorđić bi trebalo da bude najubojitiji deo našeg tim, dok je velika konkurencija na poziciji desnog beka. Pretohodne dve godine prvi Đeronin izbor bio je Miloš Orbović, rukometaš švajcarskog Krijensa, nameće se mladi Jovica Nikolić, prošle sezone najbolji igrač Superlige Srbije, sada igrač nemačkog Veclara, a šansu je dobio i iskusni Predrag Vejin iz Neksea.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ŠVEDSKA DA BUDE ŠAMPION SVETA JE 7,00.

Standarda krila su Nemanja Ilić i Bogdan Radivojević, dok su zamene Vanja Ilić i Vukašin Vorkapić.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Petak

16.00: (1,20) Švedska (11,0) Srbija (5,60)

17.00: (1,20) Tunis (11,0) Alžir (5,60)

20.15: (1,10) Hrvatska (14,0) Makedonija (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Toni ĐeronaRukometna reprezentacija SrbijeRukometna reprezentacija ŠvedskeSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara