Eron Rodžers (©AFP)
Eron Rodžers (©AFP)

Putem Breta Favra: Rodžers trejdovan u Džetse

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.04.23. | 08:30

Jedan od najboljih kvoterbeka današnjice posle 18 godina napustio Grin Bej Pekerse

Završena je sapunica koja je trajala mesecima. Četvorostruki MVP lige, osvajač Superboula, Eron Rodžers, novi je kvoterbek Njujork Džetsa. Prošlog meseca gostujući u popularnom podkastu kod Peta Mekafija, veteran je nagovestio da želi da napusti Grin Bej posle 18 godina i da mu je tim iz Velike jabuke veliki izazov.

Dugo su trajali pregovori na relaciji Pekersi – Džetsi, ali je na kraju postignut dogovor. Njujorčani su pobednici ove razmene, dobili su kvotertbeka sa kojim konačno mogu da juruišaju na plej-of, pa i titulu.

Izabrane vesti

U velikoj razmeni, Njujorčani su dobili 15. pika prve runde drafta i pete (170), dok Grin Bej ima 13. pika ove godine, iz druge runde (42) i šeste (207), kao i uslovnog drugog pika naredne godine ako Rodžers odigra 65 odsto mečeva za Džetse u sledećem šampionatu.

Veliki as ide putem prethodnika na mesto kvoterbeka Pekersa Breta Favra koji je takođe u smiraj karijere napustio franšizu iz Viskonsina i preselio se u Džetse. Rodžers će imati pomoć u novom timu od Alena Lazarda s kojm je sarađivao u Grin Beju. Risiver je potpisao četvorogodišnji ugovor za 44.000.000 i očekuje se da bude prva meta legendarnog kvoterbeka koji je imao lošu prošlu sezonu, ali nema sumnje da u njemu još ima nekoliko godina igranja na vrhunskom nivou.

Rožers ima 40 godina. Celu karijeru je bio u Pekersima koji su ga davne 2005. godine izabrali u prvoj rundi sa 24. mesta. Nekoliko godina je grejao klupu Favru, a 2011. je osvojio jedini trofej Vinsa Lombardija posle pobede nad Pitsburg Stilersima. Kvoterbek Džetsa naredne sezone će da inkasira 50.000.000 dolara.

Pekersi su okreće prvom izboru na draftu 2020. godine Džordanu Lavu.


tagovi

NFLNjujork DžetsEron RodžersGrin Bej Pakers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara