""
""

Razočarani Lorenco: Spor sam jer gubim vreme na kočenju

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.17. | 15:01

Španac još uvek ne poznaje ćudi “domestićija”, pa je na današnjem testu i sam razočaran 17. vremenom

Bivša zvezda Movistar Jamahe, a danas uzdanica Dukatija, Horhe Lorenco ne razume novi motocikl. On je danas na Sepangu bio tek 17, i vidno je zabrinut zbog činjenice da je Kejsi Stoner, test vozač Dukatija u istim uslovima bio prvi, a Andrea Doviciozo drugi. To samo znači da “domestići” može da bude najbolji, ali da ga Lorenco ne razume…
U Valensiji je sve bilo znatno lakše, jer sam vozio na manje ili više isti način kao i prethodnih devet godina. Ovde međutim, ako vozim na isti taj način, ispada da će biti teško da budem brz. Ovaj motor zahteva drugačiji stil vožnje od onog na koji sam vremenom navikao. Danas sam postavio vreme sa solidno potrošenim gumama. Sigurno sam mogao da poboljšam vreme za nekoliko desetinki”, rekao je Lorenco koji je na Sepangu za Stonerom kaskao 1,66 sekundi.

Izabrane vesti

“ Imam puno toga da doradim u budućnosti, posebno u fazi kočenja. Navikao sam da kočim mnogo ranije, i tu gubim dosta vremena. Ovaj motor mora da se vozi na drugačiji način. Teško će biti da izvučem najbolje iz motocikla. Čini mi se da ću teško biti među najbržima”, zaključio je Horhe Lorenco.

Špancu je trenutno primarni zadatak rešavanje vlastite konkurentnosti, pa tek onda briga o potezima Valentina Rosija, Meverika Vinjalesa, Dovicioza i ostatka karavana. Kada smo već spomenuli Doktora, bitno je za kontekst cele price reći da je on danas bio osmi takmičar. Sve u svemu, Kejsi Stoner je šampionima na Sepangu očitao dobru lekciju.

(Foto: Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMeverik VinjalesKejsi StonerHorhe LorencoAndrea Doviciozo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara