""
""

Red Bul pecka rane srebrnog tabora!

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.17. | 09:39

„Pošteno smo vas pobedili“, reči su Kristijana Hornera posredno upućene Toto Volfu koji posle Monaka priznaje „autsajdersku“ poziciju

Nema laži, nema prevare! Red Bul je tehnički pobedio Mercedes AMG Petronas u Monaku. Baš to kaže i Kristijan Horner, budući da je Danijel Rikardo startovao sa pete pozicije i stigao do trećeg mesta u kneževini.
Iz timske perspektive je ovo bila odlična trka! Pobedili smo Mercedes pošteno, a i prikazali veoma dobre performanse kada smo se našli na čistom vazduhu“, kaže Horner, pa dodaje da rezultat nije sam od sebe došao.
„Podijum je rezultat performansi. Rikardo je postigao sve što je bilo moguće. Oba bolida su u bodovima, a zaslužen je i podijum! To je rezultat koji nas zadovoljava u Monaku. Bolidi su tehnički otišli još jedan korak napred”, konstatuje Kristijan Horner, a mi se vraćamo na jučerašnji dan. Naime, Toto Volf je nedvosmisleno priznao autsajdersku ulogu Mercedesa. Rekao je čak i da mu se taj položaj doduše naspram Ferarija sviđa. To ne liči na šefa Dajmlera.

Izabrane vesti


“Trkali smo se sa Botasom, a naš cilj je bio da izvršimo pritisak na njegovu poziciju. Videli smo da bolidi nailaze na gužvu, a Maks se uvozao u odličnu takmičarsku poziciju. Nažalost, izgubili smo oko sekundu tokom prolaska kroz boks u odnosu na Botasa“, rekao je Horner i objasnio gde je konačno stvorena Rikardova prednost.
„Maksov izlazni krug je bio dovoljan da prođemo ispred Botasa. On nas je ispratio usresredivši se na Maksa. To mu je otvorilo priliku da uđe u čist vazduh, što je on iskoristio i prošao ispred obojice.Tako je osvojio treće mesto“, zaključio je Red Bulov šef.

(Foto: Action Images)


tagovi

Danijel RikardoFormula 1Kristijan HornerMaks VerstapenMercedes AMG PetronasRed BulToto Volf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara