""
""

Rosijeva petica za Jamahinu gušt – Markezov kec za Hejdena i lagodan odmor

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.07.17. | 09:29

Svi su zadovoljni! Pobednik sa Zaksenringa slavi povratak na prvo mesto u generalnom plasmanu, a ni Rosi ne negoduje zbog pete pozicije

Ne možemo ni da se setimo kada smo poslednji put mogli da konstatujemo zadovoljstvo većine motociklista. Naravno, najsrećniji je Mark Markez koji se popeo na podijum VN Nemačke. Zadovoljan je i odlični Jonas Folger koji je na oduševljenje domaće publike bio drugi, a tu su i Dani Pedrosa, Maverik Vinjales i Valentino Rosi. Tako su se kockice složile na Zaksenringu, pa na mini odmor veći deo gornjeg dela grida putuje s otvorenim kartama u nastavku šampionata. Markez je ponovo na vrhu generalnog plasmana, ali ni to ne brine ostale vozače, jer se o luksuzu liderstva na tabeli teško može osnovano govoriti.
“Realno, bila je ovo teška trka. Znao sam još pre nego što je počeo ovaj trkački vikend da je ovo staza na kojoj ću morati da napadam. Moj cilj je bio da uzmem 25 poena. Tako je i ispalo, jer je pre trke sve je bilo u redu. Izabrao sam prave gume i mislio sam da će Pedrosa biti moj glavni rival. Onda sam pokušavao da se koncentrišem i tada me je Folger pretekao. Pomislio sam kako je dobro što se nalazi između mene i ostalih vozača, ali sam onda na tabli video da je Folger bio udaljen svega 0,1 sekundu… Pomislio sam: 'Hej, šta ti radiš ovde?Shvatio tada da će Nemac tu i ostati tu do kraja trke”, kaže Mark Markez, pa konačno prelazi na pobednički ukus staze Zaksenring.

Izabrane vesti


“Svi smo vrlo blizu i skoro da krećemo od nule. Takođe, nakon Hedenove nesreće, obećao sam sebi da će moja prva pobeda biti posvećena njemu i njegovoj porodici. Zato je ova pobeda za njih”, rekao je na kraju ponosni Repsol Hondin vlasnik prvog mesta u generalnom plasmanu.

Šta o svemu misli dvojac Movistar Jamahe? Činjenice kažu da su Vinjales i Rosi imali očajno loše kvalifikacije, pa bi četvrto i peto mesto za njih mogli da svrstamo u savršen rezultat naspram startnih uslova u kojima su se našli “M1” motocikli.
“Zaista sam pozitivan što se tiče samog šampionata. Start trke sa 11. pozicije, a kraj na 4. mestu, to je nešto. Izgubio sam dosta vremena obilazeći ostale motocikliste, a na kraju sam bio blizu Danija. To znači da sam odradio dobar posao tokom cele trke”, reči su Maverika Vinjalesa na koga se nadovezuje Valentino Rosi.


“Obično ne budem zadovoljan petim mestom, jer želim da se borim za podijum, ali ovaj rezultat nije uopšte toliko loš. Trka je bila jako teška od početka do kraja. Sve vreme sam bio na maksimumu i uvek je neko bio iza mene. Imali smo sreće jer je bilo suvo, jer bismo se po kiši više mučili. Srećom nije bilo kao u Herezu i u Barseloni, mogli smo da radimo bolje na motoru i sa novom šasijom”, završno je slovo Valentina Rosija koje potvrđuje našu konstataciju s početka rubrike. Svi su iz ovog ili onog razloga zadovoljni učinkom. To zbilja nismo jako, jako dugo imali priliku da konstatujemo…

(Foto: Movistar Jamaha, Moto GP/Press, Action Images)


tagovi

Dani PedrosaJamahaMark MarkezMoto gpRepsol HondaValentino RosiVN Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara