Rukometašice Srbije (MN Press)
Rukometašice Srbije (MN Press)

Rukometašice ponovo protiv Švedske: Recept iz Zrenjanina primeniti u Istadu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.03.22. | 12:53

Bregarova ekipa ima šansu da se još više približi plasmanu na Evropsko prvenstvo

Važne bodove rukometašice Srbije uzele su pre dva dana u Zrenjaninu protiv Švedske. Već danas ih čeka još jedan duel sa istom selekcijom od 17 časova u Istadu, na kome će imati šansu da se još više približe Evropskom prvenstvu, koje se igra u novembru u Sloveniji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Tačno na polovini kvalifikacija naša reprezentacija ima dva trijumfa i jedan poraz i četiri osvojena boda.

Trijumf protiv Švedska zabeležen u Kristalnoj dvorani mogao bi da bude jedan od ključnih koraka Bregarove ekipe na putu ka narednom velikom takmičenju. Najzaslužnija za pozitivan rezultat u Zrenjaninu bila je Jovana Risović, koja je zabeležila čak 18 odbrana.

Izabrane vesti

"Kao što sam rekla i uoči utakmice sa Švedskom - treba da nastavimo sa započetim u Španiji uz igračice koje su se oporavile. To smo i učinile i ispoštovali smo sve što je trener tražio od nas i što smo se dogovorili. Nismo se predali, znali smo da su kvalitetna ekipa, ušli smo dobro u utakmicu od samog starta. Uz dogovore i ispravljanje nekih greški na kojima još moramo da radimo smo došli do pozitivnog rezultata", rekla je Risovićeva o prvom meču.

Na gostujućem terenu posao bi trebalo da bude teži... Ali, ukoliko primene recept iz Zrenjanina biće na dobrom putu da ostvare još jednu pobedu.

"U toj nekoj fazi njihove tranzicije, na prvoj utakmici su nam mnogo istrčali po desnoj strani. Hagman je dala veliki broj golova iz polukontre i kontre, ostale igračice smo zatvorili. Mislim da će oni to ponovo forsirati, pošto smo mi na pozicionom napadu igrali veoma dobru odbranu i nisu uspele danas nadigraju. Verujem da će pokušavati da kroz polukontru i kontru ostvare povoljan rezultat. Pogotovo zbog toga što su sada izgubili, daće sve od sebe da nadoknade to".

17.00: (1,15) Švedska (12,0) Srbija (6,75)

Na susretu sa Švedskom Risovićeva je opravdala zvanje najbolje rukometašice Srbije za prethodnu godinu u izboru RSS. Pre meča je primila nagradu, a onda pokazala sjajnu predstavu na golu.

"Izuzetna mi je čast što sam dobila priznanje za najbolju igračicu Srbije i to mi je dalo dodatan motiv za utakmicu. Dala sam sve od sebe, naravno uz veliku pomoć sjajnih devojaka koje su odigrale fenomenalnu, čvrstu odbranu i značajno pomogle da skupim toliko odbrana", zaključila je Jovana Risović.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠICA

Subota

16.00: (1,17) Holandija (12,0) Nemačka (6,25)

16.10: (1,07) Danska (16,0) Rumunija (11,0)

17.00: (1,15) Švedska (12,0) Srbija (6,75)

17.30: (1,02) Austrija (23,0) Farska Ostrva (19,0)

20.00: (1,55) Španija (8,50) Mađarska (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rukometašice Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara