(©RSS)
(©RSS)

Šampionke Evrope prejake za Srbiju

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.07.23. | 15:02

Ženska juniorska reprezentacija doživela i drugi poraz na Evropskom rukometnom prvenstvu, Mađarska bolja rezultatom 32:26

Ženska rukometna juniorska reprezentacija Srbije poražena je od braniloca titule u ovoj konkurenciji, Mađarske, sa 26:32 (13:17) u drugom kolu Grupe C. Čvrsta odbrana koju su pokazale devojke u zelenim dresovima na nivou je seniorskog rukometa i nedostatak igranja ovakvih utakmica naše selekcije učinilo je Srbiju nemoćnom.

Za razliku od prethodnih susreta, Srbija je odigrala slabije prvo poluvreme, na šta je sigurno uticao fizički, a posebno emotivni umor iz prethodnog duela. Fokus odbrane Mađarske bio je na kapitenu, pivotu Vladani Mitrović i prodornoj Aleksandri Vasić, što je posebno u prvom delu igre ostavljalo prostor za desno krilo Dunju Radević.

Izabrane vesti

Igrač utakmice iz prvog susreta, Tamara Mandić, sjajno je razigravala saigračice, ali je dvostruko isključenje za naš tim sredinom poluvremena učinio da Mađarice naprave razliku od tri-četiri gola koja je do pauze bila nedostižna.

U drugom delu igre protivnice su uspešno održavale saldo ostvaren na poluvremenu iako je Srbija sve vreme jurila rezultat.

Tamara Mandić ponovo je bila gotovo nepogrešiva sa linije sedam metara, iako je podjednako efikasna bila i iz igre. Uz postignutih devet golova bila je šuterski najraspoloženija, dok je odlična u redovima srpskog tima bila Nevena Todorovski.

Poslednju utakmicu u Srupi C Srbija igra protiv Francuske, u nedelju u 18.45.



tagovi

Ženska juniorska rukometna reprezentacija SrbijeDragan Markov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara