(©Starsport)
(©Starsport)

Sanja Radosavljević izrešetala Tursku! Srbija na pragu Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 18:32

Važan trijumf selekcije ekipe Uroša Bregara (36:30), odluka za tri dana u diretknom obračunu sa Islandom u Zrenjaninu

Ženska rukometna rerprezentacija Srbije napravila je veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, pošto je u Turskoj savladala domaću selekciju sa 36:30 i našla se nadomak overe plasmana na završni turnir.

U okršaju u Kastamonu dominirala Sanja Radosavljević koja je postigla 10 golova, dok je pet postigla Jovana Stoiljković, a po četiri Anđela Janjušević i Tamara Radojević.

Izabrane vesti

Odluka pada za tri dana, kada će izabranice Uroša Bregara u Zrenjaninu i biti u prilici da u direktnom obračunu overe plasman na završni turnir.

Srpskinje su prevagu napravile u drugom poluvremenu, kada su zategle odbranu i dodatno ubrzale igru u napadu. Presudna je bila serija 5:0, koja je napravljena između 35. i 40. minuta, kada je Srbija otišla na nedostižih sedam golova prednosti.

Najviše što su domaće igračice mogle da priđu bilo je četiri gola zaostatka u nekoliko navrata, ali su sve te nalete gošće uspele3 da osujete i stignu do trećeg slavlja u grupi 6. Srbija je poražena od Islanda u prvoj međusobnoj utakmici u grupi sa 21:23, ali je jasno da naša selkcija ima kvalitetniji tim, što će biti u prilici da pokaže u Zrenjaninu.

Kod domaće selekcije najefikasnija je bila Asli Iskit sa šest golova, dok je pet postigla Nursa Sandžak.

TURSКA – SRBIJA 30:36 (16:17)

TURSКA: Кaračam 2, Sandžak 5, Ozboluk 2, Akalin, Iskit 6, Akgun 2, Turkoglu 1, Jilmaz, Goker (6 odbrana), Sahin 3, Iskenderoglu 1, Sakizkan, Čaliskan 4, Durdu (11 odbrana), Demirčelen 3, Sarikaja 1

SRBIJA: Radosavljević 10, Trifunović, Vukajlović 2, M. Agababa 2, J. Agbaba, Janjušević 4, Risović (6 odbrana), Кojić 3, Radojević 4, Кovačević 3, Stamenić, Lovrić 2, Bojičić, Stoiljković 5, Petrović, Graovac 1 (3 odbrane)

GRUPA 6:

Turska - Srbija 30:36 (16:17)

21.45: Island - Švedska



tagovi

Uroš BregarSanja Radosavljevićženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara