Savo Mešter (©Starsport)
Savo Mešter (©Starsport)

Savo Mešter dve godine u Steaui

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.08.22. | 21:18

Prošle sezone srednji bek Metaloplastike nastavlja karijeru u komšiluku, u Rumuniji

Vratio se Savo Mešter prošlog leta u srpski rukomet. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje odigrao je odlično u Metaloplastici, bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje Kupa Srbije u Leskovcu, ali je vreme za novu pečalbu. Iskusni organizator igre potpisao je dvogodišnji ugovor sa trofejnom rumunskom Steauom.

Tim iz Bukurešta je izgubio primat u državi. Dinamo, sa trofejnim španskim stručnjakom Ćavijem Paskvalom, poslednjih godina je suvereni vladar kod naših istočnih suseda. Imaće Mešter u timu iz rumunske prestonice društvo u Krsti Miloševiću i crnogorskim internacionalcima, Nemanji Grboviću i Milanu Popoviću.

Izabrane vesti

Prošle nedelje u predigri novog šampionata, Steaua je igrala meč Superkupa Rumunije, ali je očekivano poklekla od Dinama sa 32:24. Za Dinamo od ove sezone igra srpski reprezentativac, Lazar Kukić. Ova dva rivala su se sastala prošle sezone u finalu Kupa Rumunije. Tada je šampion jedva slomio otpor Steaue - 24:23.

Mešter ima 32 godine. Afirmisao se u Crvenki, sa Partizanom je bio dva puta šampion Srbije, osvojio dva Kupa i Superkupa, igrao Ligu šampiona i polufinale Čelendž kupa. U inostranstvu je bio pečalbar u Danskoj, Mađarskoj, Turskoj i Izraelu.


tagovi

RK SteauaSavo Mešter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara