"Red Bul "RB 7""
"Red Bul "RB 7""

Sebastijan Ožije testira Red Bulov bolid

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.07.17. | 14:45

Fetelovo oružje iz 2011. godine, dobro leži VRC šampionu sveta

Red Bul "RB 7"

Petostruki svetski VRC šampion, Sebastijan Ožije dobio je priliku koja se ne propušta. Odazvao se pozivu Red Bula, došao na Spilberg i seo za volan “RB 7” bolida iz 2011. godine.
“Imam 33 godine, a kao detetu idol mi je bio Ajrton Sena. Tada sam sanjao da se jednog dana okušam u ulozi vozača Formule 1”, rekao je Sebastijan Ožije i objasnio razloge svoje fascinacije uslovima vožnje u najbržem cirkusu.
“Formula 1 je nešto najbrže što u svetu automobilizma možete da iskusite. Svaki vozač želi da to makar jednom proba. Znam da sam još uvek jako daleko od stvarnih granica ovog vozila. Ipak morate da je pronađete tu granicu. Ja sam u jednom momentu čak napravio i poluokret na stazi. Bilo je neverovatno. Nije bilo brzo, bilo je to previše brzo da bi se zaboravilo. Moram to ponovo da pokušam kako bih osetio tačke kočenja”, rekao je Sebastijan Ožije oduševljen vožnjom u “RB 7” bolidu.

Izabrane vesti

Detalj iz 2011.Potsetimo, Red Bulov bolid 2011. godine takmičarski su koristili Mark Veber i Sebastijan Fetel koji je osvojio i šampionat iste godine. U istoriji “RB 7” vozila stoji da je njegovim točkovima pripisano 12 pobeda sa 19 trka, odnosno ukupno 27 podijuma uz 18 pol - pozicija.

(Foto: Action Images)


tagovi

Mark VeberRed BulSebastijan FetelSebastijan Ožije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara