Danijele Santareli (©AFP)
Danijele Santareli (©AFP)

Selektor Srbije šampion sveta drugi put u dva meseca!

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.22. | 16:28

Danijele Santareli prvo pokorio planetu sa našom reprezentacijom, a sada sa Koneljanom osvojio Svetsko klupskom prvenstvo u Antaliji

Kakva godina za Danijelea Santarelija! U prvom delu je došao sa Koneljanom do trofeja u prvenstvu Italije i Kupu, preko leta je na klupi Srbije uzeo bronzu u Ligi nacija i zlato na Svetskom prvenstvu, a onda je sa italijanskim timom otvorio novu sezonu osvajanjem Superkupa... Šlag na fantastičnu 2022. godinu stavio je danas kada je njegov tim podigao pehar na Svetskom klupskom prvenstvu.

Šampion Italije je u spektakularnom finalu u Antaliji savladao velikog rivala Vakifbank - 3:1 (25:18, 22:25, 25:21, 25:21). Turska četa je prethodna dva međusobna duela završila u pobedničkom raspoloženju - slavila je u finalu Lige šampiona u maju, a krajem prošle godine i u borbi za titulu prvaka sveta. Ovog puta Koneljano se za sve pitao.

Izabrane vesti

Paola Egonu je imala priliku da na najbolji mogući način proslavi 24. rođendan, trijumfom protiv bivšeg tima koji bi joj doneo svetski trofej. Međutim, na putu joj se isprečila Izabel Hak, igračica sa kojom je tokom letnjeg prelaznog roka zamenila uloge. Hak je odigrala neverovatan meč, osvojila je za četiri seta čak 34 poena i još jednom dokazala vrhunsku klasu. Na kraju je nagrađena i MVP priznanjem.

Ketrin Plamer je upisala 12 poena, Kelsi Robinson 10, Robin de Krojf 10, a Marina Lubijan devet. Dizač i kapiten Joana Vološ je zabeležila dva. U poraženom sastavu najefikasnija je bila Paola Egonu sa 27 poena. Gabi Gimaraeš se zaustavila na 17, a sve ostale saigračice su ostale daleko iza njih - Ogbogu sa pet, Dalderop sa četiri, Ozbaj sa tri, Badžema sa dva...

Ovaj trofej je drugi na SP za ekipu Koneljana. Prethodno je italijanska ekspedicija bila najbolja 2019. godine. Vakifbank je ostao na četiri svetska pehara.

Podsetimo, treće mesto u Antaliji je osvojio Ezačibaši na krilima Tijane Bošković i Maje Ognjenović. Kao poslednju prepreku preskočile su brazilski Minas.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U ANTALIJI

Sreda

Ezačibaši - Dentil Praja 3:0

Vakifbank - Kuanjiš 3:0

Četvrtak

Koneljano - Dentil Praja 3:0

Vakifbank - Minas 3:0

Petak

Ezačibaši - Koneljano 1:3

Minas - Kuanjiš 3:0

Subota - polufinala

Koneljano - Minas 3:0

Vakifbank - Ezačibaši 3:0

Nedelja 

za treće mesto

Minas - Ezačibaši 1:3

finale

Koneljano - Vakifbank 3:1


tagovi

danijele santareliSvetsko klupsko prvenstvo u odbojci za ženevakifbankImoko KoneljanoIzabel HakPaola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara