(©MN Press)
(©MN Press)

Selektor Stevanović: Ne poštujemo ni protivnika, ni sebe! Nismo naučili lekciju, nešto ćemo morati da menjamo

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 18:10

“Izgubili smo i drugi meč koji nismo smeli...”

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo uspešno su završene, viza za kontinentalnu smotru je izvađena, da bi srpski vaterpolisti kroz nekoliko dana pokazali drugo lice. Protiv Amerike su prokockali tri gola u završnici, ostali bez šanse da se bore za medalju i direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Dohu, da bi u razigravanju pretrpeli poraz od Rumunije.

Srbiji se ponavljaju stvari, pouke iz prošlog leta nisu izvučene. Greške su prisutne i opet su srpski reprezentativci loše odreagovali kada im je voda ušla u uši, pa bili bez ikakve reakcije u “nevažnoj” utakmici. Da će se nešto menjati i da je neophodno, najavio je i selektor Uroš Stevanović.

Izabrane vesti

Izuzetno je bio nezadovoljan prikazanim u duelu sa Rumunijom…

“Čestitke Rumniji, borili su se od početka do kraja i zaslužili su pobedu. Za moje igrače mogu da kažem da nisu naučili lekciju od prošlog leta da moramo protiv svakog tima da damo sto posto ako hoćemo pozitivan rezultat i pobedu. Na žalost oni nisu poštovali ni Rumuniju ni sebe i nešto ćemo morati da menjamo u budućnosti. Izgubili smo i drugi meč koji nismo smeli. Jedino je dobro što ovaj meč nije važan za ovu sezonu ali je najvažnije da naučimo da ne ponavljamo greške u narednim mečevima”, rekao je Uroš Stevanović.

Ako bi se u porazu od Rumunije mogla tražiti svetla tačka, onda je to golgeterski doprinos Marka Radulovića. Bombarder iz Rijeke je bio dlaeko najbolji pojedinac aktuelnog olimpijskog šampiona u prvom meču razigravanja u Los Anđelesu, sedam puta zatresao je mrežu. Toliko je dao i ostatak srpskog tima, ali daleko veći problem bila je odbrana.

“Rumuni su zaslužili pobedu, odigrali su dobar meč sa mnogo više želje u pobedi i napadu. Primili smo previše golova. Moramo da igramo mnogo bolje u odbrani, da pravimo blokove i tako pomognemo golmanima”, podvukao je Marko Radulović.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeUroš StevanovićSvetski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara