©MN Press
©MN Press

Simultanka Sare Garović u prvom poluvremenu, Zvezda na pragu duple krune

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 20:47

Crveno-bele rukometašice povele sa 1-0 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije. Na Banjici pobeda tima Saše Boškovića protiv Železničara iz Inđije sa 30:28 (15:11)

Korak do istorije. Rukometašice Crvene zvezde osvojile su ove sezone premijerni pehar, Kup Srbije, a izabranicama Saše Boškovića smeši se i prva titula u istoriji, odnosno dupla kruna i najava velikih evropskih ambicija kluba. U prvom meču finalne serije plej-ofa Superlige Srbije, crveno-bele su pobedile Železničar iz Inđije sa 30:28 (15:11) pred 1.500 gledalaca na Banjici.

Maestralna u prvih 20 minuta bila je levoruka Sara Garović. Postigla je sedam golova od prvih 10 domaćina, igrala simultanku sa odbranom gošći, inicirala je seriju 5:1 u 17. minutu. Zvezda se odlepila na 10:6. Morao je trener Inđijki Vlada Šimičić da zatraži tajm-aut i prekine odličnu seriju crveno-belih.

Izabrane vesti

Sjajna na golu bila je Gordana Petković, dok su raspucale i reprezentativke Srbije, Aleksandra Stamenić i Teodora Majkić. Kod Železničara raspožene su bile Nataša Lovrić i Dunja Tabak.

Na odmor je Zvezda otišla sa +4 - 15:11. Nije bilo dileme oko pobednika u drugom poluvremenu.

U nastavku se raspucala reprezentativka Srbije Teodora Veličković. U prvom poluvremenu nije dala nijedan gol, a u drugom čak tri za prvih sedam minuta. Povela je Zvezda sa 21:15, Dunja Tabak je inicirala seriju od 3:0 tima iz Inđije, ali je onda na scenu stupila Aleksandra Stamenić i sa dva brza gola s krila opet vratila sigurnu prednost crveno-belih.

Ključni trenutak meča bio je odbranjeni sedmerac Gordane Petković Nataši Lovrić kod rezultata 23:20. Sledi furiozna dva minuta Zvezde, golovi Mančićeve, Garovićeve i Veličkovićeve za 26:20 i tada je definitivno slomljen otpor šampiona Srbije iz 2022.

Najefikasnija kod Zvezde bila je Sara Garović sa osam golova, od toga dva sedmerca. Aleksandra Stamenić i Teodora Veličković su postigle po šest, a Katarina Mančić i Teodora Majkić po četiri. Odlična na golu bila je Gordana Petković sa 12 odbrana. Kod Železničara je reprezentativka Srbije Nataša Lovrić dala 10 pogodaka, od toga šest sa linije sedam metara, dok su Dunja Tabak, Jelena Agbaba i Milica Ignjatović postigle po četiri pogotka. U finišu meča se levi bek gošći Dunja Tabak povredila. Mlada Tatjana Činku imala je pet odbrana, od toga dva sedmerca.

Drugi meč finalne serije igra se naredne subote u Inđiji. Ako Železnicar slavi igraće se majstorica na Banjici.


tagovi

Sara Garović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara