Dragan Pešmalbek (©AFP)
Dragan Pešmalbek (©AFP)

Sjajni Pešmalbek, Vesprem protutnjao Segedinom, već može da razmišlja o Olborgu

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 20:45

EHF Liga šampiona: Tim Momira Ilića lako pobedio PIK Seged u gostima sa 37:30 u prvom meču plej-ofa za plasman u četvrtfinale evroelite

Vesprem je u dvomeč sa PIK Segedom ušao kao favorit, ali malo ko je verovao da će četvrtfinalista Lige šampiona da bude poznat već posle 60 minuta. Tim Momira Ilića je protutnjao Segedinom, pobedio indisponiranog domaćina koji nijednom nije uspeo ni da izjednači. Na kraju 37:30 za šampiona naših severnih suseda koji već može da razmišlja o danskom Olborgu.

Blistao je srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek koji je meč završio sa pet golova, uz samo jedan promašaj. Vesprem je probijao domaćina na crti i s krila. Raspucani su bili Francuz Igo Deska i Belorus Mikita Vailupao koji su meč završili sa po sedam pogodaka. Ton igre davao je MVP Evropskog prvenstva u Nemačkoj Nedim Remili koji je pet puta zatresao mrežu PIK Segeda.

Izabrane vesti

Na golu je odličan svih 60 minuta bio Španac Rodrigo Korales sa 15 odbrana, odnosno skoro 40 odsto uspešnosti.

Kod PIK Segeda Austrijanac Sebastijan Frimel dao je šest goloba, Imanol Garsijandija pet, a po četiri Luka Stepančić i Borut Maščkovšek, dok je najbolji strelac tima, šesti najefikasniji igrač evroelite Mario Šoštarić pogodio tri puta. Golmani su se kasno probuduli. Roland Mikler je imao samo četiri intervencije, dok je Emil Imsgard zaustavio devet udaraca gostiujućih rukometaša.

Vesprem je furiozno počeo. Tim Momira Ilića je poveo sa 6:1 i veoma brzo sa 10:4 u 11. minutu. U prvih 10 minuta, Korales je imao šest odbrana, zaustavio je i sedmerac Šoštariću i dao krila saigračima koji su lako nalazili put do mreže domaćina. PIK Seged je do poluvremena uspeo da dođe do igre, smanjivao je na -3, ali kad god se ekipa iz Segedina približila, usledila je serija Vesprema, pa je posle Kjelcea, poznat još jedan učesnik četvrtfinala.

LIGA ŠAMPIONA – PLEJ-OF ZA ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

GOG Gudme - Kjelce 25:33 (10:18)

Zagreb - Monpelje 27:27 (11:13)

Četvrtak

PIK Seged - Vesprem 30:37 (17:20)

Visla Plock - PSŽ 26:30 (12:13)



tagovi

VespremPik SegedEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara