Komentari na vest

Skener Orlova: Snaga na golu i crti, Đorđić bombarder, Kukić lokomotiva, Vejin osveženje i duža klupa nego u Segedinu

v

vsvs

pre preko 1 godinu

Neke stvari su jasne u sportu tako i rukometu. Kako jaca najjaci nas klub, i na ovim prostorima sigurno, pa i svetu relativno do skoro a to je Metaloplastika tako jaca i reprezentacija. Da se razumemo kao sto je nekada Novi Beograd bio najjaci grad da tako kazemo u kosarci, tako je i Sabac nesto slicno za rukomet, grad rukometa. Kada je Metaloplastika vladala Evropom i mi smo rukometom, kako je pocela da pada mi smo se gubili sve vise. Evo sada se dize i imamo dosta igraca iz Sapca a tako isto i koji su se afirmisali u Metaloplastici. I moramo biti nekih stvari svesni, da fudbal i reprezentacija mora i uvek je dobro kada vecina dolazi iz CZ i Partizana, odbojka kada dolazi gro igraca i osovina iz Vojvodine a rukomet iz Metaloplastike. Tako da bi i uprave i nasa drazava trebala da ulaze da Metaloplastika bude konkurentna velikom klubovima Evrope nesto slicno kao Vardar, naravno pre svega i gradksa uprava, jer ce najpre Metaloplastika za koju svi znaju ispomovisati Sabac ali i Srbiju u rukometu. Ponavljam kao CZ i Partizan u fudbalu i Vojvodina u odbojci. I to bi bilo normalno jer smo mala zemlja i da se odrede prioriteti i da svaki grad ima nekog svog predstavnika u sportu koji predstavlja i Srbiju, eto u Nemackoj je tako, nije najjaci u svemu Bajern. Pa cak ni u Spaniji Real ili Barselona mada kod njih jesu uglavnom ti timovi u svim sportovima, kao i kod Portugalaca ali to je uglavnom zbog fudbalskih timova koji daju sredstva manje isplativim sportovima
O

Olimpijac SRB

pre preko 1 godinu

Pa u muškoj konkurenciji mi u Tokiju nismo imali nijednu reprezentaciju sem vaterpolista koji i 2022 nisu uradili ništa u svetskoj ligi i na evropskom i svetskom prvenstvu. Srbija je postala zemlja malih sportova i ženske odbojke ako se gledaju rezultati reprezentacije Srbije.
O

Olimpijac na baterije

pre preko 1 godinu

Ali smo zato na OI 2016 izdominirali sa 4 medalje u kolektivnim sportovima kao nikada do tad, pa jel to mora da bude neko pravilo da se na svakim OI to desi? Pogledaj koliko medalja je uzeto npr u Sidneju 2000. ili Atini 2004. kada su po nekim pričama ovde kolektivni sportovi bili na "vrhuncu"? Odbojkaši i vaterpolisti i to je to, košarka do Ria 2016 nije videla medalju. Španija za koju se stalno priča da je sila u ekipnim sportovima uzela samo bronzu u muškom rukometu i to je to. Francuska je zato izdominirala kao nikada dosad. Očekivati od Srbije sa jedva 7 miliona stanovnika i sve manjom bazom dece da postoji u svakom kolektivnom sportu je teška glupost.
R

Redovni profesor

pre preko 1 godinu

Najpopularniji muški sport fudbal Hrvatska 3 na svetu. 2 medalja uzastopno na svetskom prvenstvu sa jednim igračem iz VELIKOG kluba Modrić- Real. Trener tima je trener koji u klupskoj karijeri nije uradio ništa i nije vodio veliki klub. Nema trofej. Najpopularniji ženski sport odbojka Srbija prvak sveta bez ijedne igračice iz velikog kluba. Oni što će pisati za Tijanu samo podatak da njen klub nema trofej u Turskoj od kada je ona tamo i da prošle godine nije napr igrala ni ligu šampiona. Imali smo trenera u reprezentaciji iz velikog kluba koji je osvojio sve. Igrao finale lige šampiona prošle godine. Igranje u velikom klubu i reprezentacije nemaju veze. Jokić je bio u timu Srbije i najbolji je na svetu pa ispao odmah nakon grupne faze.
G

Gostkg

pre preko 1 godinu

Sta je sa Zelenovicem?
S

Samo po svom

pre preko 1 godinu

Od četiri najpopularnija kolektivna sporta Košarka. Odbojka, Rukomet i Fudbal nemamo nijednu medalju sa poslednjih zvaničnih takmičenja :svetsko prvenstvo, evropsko prvenstvo i olimpijske igre. Samo jedan plasman u polufinale zvanično imamo od svih navedenih takmičenja, odbojkaši su bili 4 na evropskom prvenstvu. Totalni pad muškog kolektivnog sporta. Rezultat govori sve...
V

Vanredni profesor

pre preko 1 godinu

@ds40 - Kako nema veze druže? Pa zašto su onda svaki put u polufinalu Danci, Francuzi, Švedjani i Španci? Što ne bude polufinale recimo Portugal-Makedonija i Poljska-Srbija? Nema toga druže. Velika je razlika u kvalitetu. Mi jesmo nekada imali Nenadića, Vujina, Ilića, ali nismo imali dobrog trenera. Tačnije, imali smo užasne trenere i atmosfera oko ekipe je bila loša. Kod ove ekipe je obrnuta situacija - igrači prosečni (izuzev golmana i da dodam tu još Radivojevića, Marsenića i Pešmalbeka), ali trener vrhunski i dobra atmosfera. Imamo šanse na neku napaljenost, nacionalni naboj, na energiju...
V

Vanredni profesor

pre preko 1 godinu

@ informisi se - Lepo sam napisao izuzev golmana (znači njih ne računamo), a Nenadića ne znam zašto spominješ kada on više ne igra za reprezentaciju. Jedino što si naveo Dodića u Kjelceu, ali on je na pozajmici u Zagrebu - znači ni to nema smisla.
V

Vanredni profesor

pre preko 1 godinu

Realno, ekipa je prosečna, ali imamo vrhunskog trenera, golmane i odličnu atmosferu. To može da nas izvadi. A kvalitet suvi prosek. Samo pogledati za koje klubove igraju naši igrači. Osim golmana i par igrača izuzetaka (Pešmalbek, Radivojević i Marsenić) svi ostali igraju za solidne ili loše klubove. Ivri, Tuluz, Škevde, Lucern, Šartr, Veclar, Nekse, Ademar Leon... Loši klubovi, treći ešalon u Evropi. Zagreb i Dinamo Bukurešt pa i nekako, bar igraju LŠ. Bićemo sila kada budemo imali minimum 2 igrača u Barsi, 3 u Kilu, 3 u Vespremu, 2 u Kjelceu, 2 u PSG-u, 3 u Flensburgu... Kao što to imaju Švedjani, Danci, Francuzi i Španci.
i

informisi se

pre preko 1 godinu

Dodic se vodi kao igrač Kjelcea iako je na pozajmici u Zagrebu trenutno, a u Vespremu igraju 2 naša igrača(Cupara, Pešmalbek) i veteran Nenadic.
d

ds40

pre preko 1 godinu

Nema to veze druže. I Vujin je bio najbolji desni bek na svetu dok je igrao u Vespremu, a taj Vesprem nema dodirnih tačaka sa ovim današnjim. Po kakvim je klubovima igrao jedan Petar Nenadić, rukometni vanzemaljac. Tačno je da je jaka liga bitna stvar, kao i igranje u klubu koji se bori za trofeje, ali evo ti par primera da to ne mora ništa da znači. Igrački kvalitet je bitan, i on donosi rezultate gde god igrao. Veliki pozdrav.
G

Gost555

pre preko 1 godinu

Gde su Doder, Prodanovic, Ilic, Rnic, Stojkovic, Darko Stanic...?
I

IVAN 82

pre preko 1 godinu

Dobro je kad je okosnica od igraca koji su igrali u Partizanu. Istorija je pokazala decenijska da kad je reprezentacija sastavljena najvise od Partizanovaca, uspeh je tu. Kako u kosarci, vaterpolu, odbojci pa i fudbalu. Tako sada ocekujemo i od rukometasa.Da budu medju 5,6 ekipa.
t

tipton

pre preko 1 godinu

U odbojci okosnica reprezentacije su bili odbojkaši Vojvodine, a većina odbojkašica je dolazila iz Zvezde, prva medalja u ženskoj odbojci, bronza na SP 2006 je osvojena od strane odbojkašica koje su igrale u Zvezdi i Užicu. Partizan u odbojci nikada nije bio nešto specijalno.

rty

pre preko 1 godinu

Partizan i rukomet ahahhahahaha dobar vic.
G

Gost.....

pre preko 1 godinu

rty....pa moraš da pročitaš, a piše u tekstu ko je odakle ponikao, 8 igraca je iz partizana, skoro pola....tako da si ti smešan poprilično jer nemaš blage ko odakle dolazi....drugo moras da znas i Petrica, Kojadinovica, Trnavca, Zecevic....oni dolaze
d

ds40

pre preko 1 godinu

Orbović je loš igrač, ali je za Nikolića izmislio rukomet. Nikolić i Borzaš su neupotrebljivi, ubedljivo najgori igrači ovog tima uz, naravno, kapitenovog brata Vanju. Njih trojica nisu profesionalni rukometaši. Kad pomislim da je levo Borzaš a da je Kos zbog njega izvisio, i da je desno Nikolić a da zbog njega nema Cenića, drob mi se okrene, Čak i Zelenović ne ide, a posle Cenića je najbolji d.bek. Faliće i Djekić na srednjem ako malog Dodića pojede trema velikog takmičenja, a Kukić pokaže svoje standardno preplašeno lice, i naviku da ga nema nigde kad je najbitnije. Rukometni Aleksandar Šapić, iliti kralj strelaca nebitnih utakmica. Umesto brata Vanje, rezerva kapitenu morao je biti Šotić, ali dobro. Igrački svakako ovo nije najbolja ekipa, ali je verovatno ekipa kojoj Djerona najviše veruje ili je najbolja hemija, a mi verujemo Djeroni i to je to. Na sve ovo nema ni vanzemaljca Nenadića.
s

sandro08

pre preko 1 godinu

Iznalupetao si se za medalju. Borzas izuzetno napreduje i ima vaznu ulogu u Elverumu koji igra LS. Nikolic jak ko bik i ima muda da preuzme odgovornost. Zatim, Kos je povredjen, Zelenovic takodje. Sotic vec neko vreme nema klub, dok Cenic ne igra. Djekic je ok igrac, ali Dodic ima daleko veci plafon. Na kraju, Nenadic se SAM oprostio. Mogla bi Milena Delic tebe da postavi za selektora kada si tako strucan i obavesten.
S

Strašno

pre preko 1 godinu

Borzaš je veoma talentovan. S tim da je ove godine talenat već počeo da pretače u kvalitet. Dao je u dve utakmice 12 golova Kjelceu, i 6 Barseloni. Nije to neko merilo, ali može da posluži kao neki pokazatelj kako može da odigra protiv vrhunskih igrača. Sjajan šuter. Tek se od njega puno očekuje.
d

ds40

pre preko 1 godinu

@Sandro 08, bravo druže, pogodio si u centar, jer za Nikolića si apsolutno u pravu, jak kao bik, kao i 95% rukometaša. Jedino što momak ne zna ništa kao tele. Ima m.da , ali u njegovom slučaju je to pre nedostatak mozga. Toliko o tvom znanju rukometa. Veliki pozdrav i sve najbolje.
s

sandro08

pre preko 1 godinu

Nikolic protiv Francuske i Slovenije pokazao da na njega moze da se racuna, pogotovo u Kragujevcu gde je on prelomio. Ne brini za moje znanje, ja ne prizivam igrace koji su povredjeni ili nemaju klub 😉

rty

pre preko 1 godinu

Za razliku od fudbalera ovi su otisli tamo bez nekog hajpa i mozda realno mogu u top 8 da budu jer su mnoge reprezentacije bas osakacene povredama. Nas je ovaj put to sranje izbeglo tako da ima realne sanse da se dogura daleko.
B

BCS Šabac

pre preko 1 godinu

Uspeh ako prođu grupu.
P

Proka87

pre preko 1 godinu

Jel igra Žikica Milosavljević?
M

Mile12

pre preko 1 godinu

Bravo za analizu nase ekipe,a i ostalih od juce!Drago mi je da se opet pise o rukometu u sperlativu.
M

Medalje

pre preko 1 godinu

U vaterpolu smo od 2000 bili olimpijski i svetski i evropski šampioni, u odbojci olimpijski prvaci, 3 puta prvaci evrope uzeli zlato u Svetskoj ligi i medalje sa svih takmičenja. Košarka prvaci sveta i evrope finale olimpijskih igara. Rukometaši red je na vas. U sportisti se pamte medalje sve drugo se zaboravi.
V

Vreme je

pre preko 1 godinu

Poslednje svetsko prvenstvo nismo bili. Pre toga bili smo 18.Na poslednjem evropskom smo zauzeli 20 mesto. Od poslednjih 5 olimpijskih igara bili smo učesnici samo jednom i nismo prošli grupu. Vreme je da se neke stvari pomere u rukometu.
G

Gosr99

pre preko 1 godinu

Gledao sam na internetu protiv Svedske koju smo dobili, Vejin me je jako iznenadio pozitivno odlican je u napadu ne ceka loptu u mestu krpi odbranu korektno. inace imao je vrhunslu sezonu u Nexe koji igra ligu Evrope.. Marsenic je pokazao stare boljke svoje neinteligencije sutira iz prvog ritma golmani ga citaju lagano u odbrani ono njegovo iskace a prespor je prolazili ga svedjani lagano..Pesmalbek treba da bude prvi izbor em je brzi od njega vraca se brzo u tranzicij em igra rezonski, od Marse mozes uvek svasta da ocekujes da bljesne do toga da bude najgori
d

djakovica

pre preko 1 godinu

slazem se ,nikad nisam imao povrenja u marsenica
G

Gost85

pre preko 1 godinu

Veciti talenat, na 2 evropska jedan od najgorih igraca
R

Rubikova kocka

pre preko 1 godinu

Momci sta bude biće, samo neka se živ i zdravo Republika Srpska je uz vas orlovi naši 🔴🔵⚪
G

Gost626262

pre preko 1 godinu

Zbog vas novinara koji samo pumpate atmosveru cemo zavrsiti jos u grupi.... Pustite bre momke na miru, ne pisite unapred
H

Handball Fan

pre preko 1 godinu

Ne razumem ovakve stavove, jer ja nigde nikakvu euforiju ne vidim. Jel predlažete da se nikako ne piše o rukometašima, jer je to kao pritisak? Ništa nije pogrešno rečeno ako se kaže da konačno imamo moćan i homogen tim, koji bi mogao do četvrtfinala. To je rekao i selektor a i brojni strani eksperti koje pratim. Istovremeno, treba imati u vidu da postoji bar još 15 selekcija koje to isto žele, a i mogu, da postignu. Kod momaka i selektora dominira skromnost, odmerenost i vrlo realan pristup. Nema onog "dajte Dansku da se igramo" što bi bilo ekvivalentno fudbalskom rezonu i pucanju iz prazne puške. Tako da mi ta usporedba sa fudbalerima nikako ne stoji. Jednostavno oseća se zdrava priča, pozitivna energija i ja im želim zdravlje i dobru sreću i da pokažu svoj potencijal. Za mene nije uspeh medalja, ako nas posle toga neće biti nigde 10 godina, što je bio slučaj nakon Eura u Bg-u. S druge strane, čak ni da se ne plasiramo u to četvrtfinale, to neću posmatrati kao neuspeh, jer mi je mnogo važniji trend, proces, uzlazna putanja, to da rastemo. U tom slučaju rezultat će kad tad doći. Sama činjenica da smo dospeli do nivoa da možemo parirati Švedskoj (ok, znam da je prijateljska) ili rutinski razbiti Sloveniju u Celju i potući se sa svakom selekcijom iz top 10 je pokazatelj ozbiljnog napretka i dobrog rada. Mislim da će zenit ove reprezentacije biti tek u narednim godinama samo ako se nastavi s kvalitetnim radom.
P

Pera genije

pre preko 1 godinu

Samo da ih obiđu povrede i bolesti, pa šta Bog da. Srećno momci!
Z

ZzzRrr

pre preko 1 godinu

Sve razumem, ali reći da Nemačka nije bolja od nas je jedna od većih gluposti koja je skoro vidjena
G

Gost799

pre preko 1 godinu

Ajde, reci ko ke znaš nemacke rukometaše?
Z

ZzzRrr

pre preko 1 godinu

Gost799 Veruj mi, godinama pratim rukomet. Nemamo šta da tražimo protiv njih, uglavnom videćeš u nedelju. Knor, Kolbaher i Grecki uzdanice Levena, Volf u top 5 golmana Evrope i na klupi jedan od najboljih trenera u istoriji rukometa. Mnogima nepoznati igrači, ali izuzetno moćan sastav
@

@ZzzRrr

pre preko 1 godinu

Čuj, nemamo šta da tražimo protiv Nemačke. Bukvalno 50-50 su šanse. Ne može Volf sam nikoga da dobije. Potpuni egal, kako god se posmatra. Nemamo možda šta da tražimo protiv Danske, Francuske i Španije. Veliki favoriti bi protiv nas bili i Švedska, Island i Norveška. Sve ostalo, tuda smo negde...
G

Gost23

pre preko 1 godinu

Obratite pažnju na ovog malog Vranjanca, Stefana Dodića... Kažu da je već čudo od igrača! Videćete kako će zablistati na ovom SP, gde će Srbiju odvesti. Nije Srbija svesna još uvek šta ima u svom timu, tj. navijači Srbije nisu svesni, dok trener i nj. igrači znaju šta se krije u tom detetu.
s

samo napred orlovi

pre preko 1 godinu

Djerona zna sta radi, hvala Bogu Orbovic terena videti nece, Jovica Nikolic ce iskoristiti svaki minut uz odlicnog Vejina, desno Djordjic i Borzas... iskreno odavno nismo imali jacu reprezentaciju, dobro popunjena na svakoj pozicini... ocekujem cetvrt finale a tu je sve moguce
d

ds40

pre preko 1 godinu

Orbović je loš igrač, ali je za Nikolića izmislio rukomet. Nikolić i Borzaš su neupotrebljivi, ubedljivo najgori igrači ovog tima uz, naravno, kapitenovog brata Vanju. Njih trojica nisu profesionalni rukometaši. Kad pomislim da je levo Borzaš a da je Kos zbog njega izvisio, i da je desno Nikolić a da zbog njega nema Cenića, drob mi se okrene, Čak i Zelenović ne ide, a posle Cenića je najbolji d.bek. Faliće i Djekić na srednjem ako malog Dodića pojede trema velikog takmičenja, a Kukić pokaže svoje standardno preplašeno lice, i naviku da ga nema nigde kad je najbitnije. Rukometni Aleksandar Šapić, iliti kralj strelaca nebitnih utakmica. Umesto brata Vanje, rezerva kapitenu morao je biti Šotić, ali dobro. Igrački svakako ovo nije najbolja ekipa, ali je verovatno ekipa kojoj Djerona najviše veruje ili je najbolja hemija, a mi verujemo Djeroni i to je to. Na sve ovo nema ni vanzemaljca Nenadića.
s

sandro08

pre preko 1 godinu

Puna podrska momcima, trenutno najzdraviji muski reprezetativni kolektiv. Ovi "strucnjaci" koji govore da nece grupa da se prodje nek se zakopaju u misju rupu. Ako ne znaju da daju podrsku, nek sacuvaju negativne komentare za sebe.
M

Mare Beograd

pre preko 1 godinu

Od 2001 nemamo medalju sa svetskog prvenstva. U 21 veku dve medalje muski rukomet . Bez trofeja od raspada Jugoslavije. Ponavljam 2 decenije bez medalje na svetskom prvenstvu. Za razliku od kosarke i fudbala, odbojke u rukometu je svetsko prvenstvo svake 2 godine. U poslednje dve decenije primera radi odbojkasi su osvojili 18 medalja. Najzdarviji kolektiv su vaterpolisti Srbije. Najviše se voli naravno košarkaška reprezentacija Srbije. Najviše želimo medalju u fudbalu jer je najpopularniji sport.
d

ds40

pre preko 1 godinu

Koliko ti druže nemaš dodirnih tačaka sa rukometom, to je strašno.
J

JV

pre preko 1 godinu

Kao i uvijek, minimum polufinalisti, loženje pred debakl!
G

Gost7242

pre preko 1 godinu

srećno momci , daće bog da konačno uradimo nešto u rukometu. držimo palčevi napred sampioni
D

Djakovica

pre preko 1 godinu

Kad vidim ovog Orbovica, kosa mi se digne na glavi, kako on i dalje igra za reprezentaciju nije mi jasno
c

cjepka123

pre preko 1 godinu

Već viđeno loženje kao i pred SP u fudbalu...
J

Jedva

pre preko 1 godinu

Čekam da vas vidim kasnije